Jamai bij Pauw: ‘Geschrokken van Cornald en co’

Geplaatst op Tue 20 Mar 2018 om 10:00

Jamai Loman heeft gisterenavond in Pauw gereageerd op de ophef die is ontstaan over zijn nieuwe muziekalbum. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Loman is geschrokken van de reacties van critici als Cornald Maas. “Ja, dat klopt. Ik was aardig verrast eigenlijk. Iedereen weet dat ik op mannen val, ik heb er ook nooit moeilijk over gedaan. Ik woon al tien jaar samen met een man. Toch vonden zij het nodig dat ik het wel zou gebruiken in mijn songs. Dat heb ik niet gedaan.”

De critici vinden het niet leuk dat Loman in zijn liedjes niet over ‘hem’ of ‘hij’ zingt, maar over ‘jou’. Hij zou zijn homoseksualiteit verzwijgen. “Ik heb er ook discussies over gehad in de studio met mijn schrijfpartners. Toch wilde ik het niet en met name omdat ik niet de andere kant wil uitsluiten, de haar- of hem-kant.

Tegen Jeroen Pauw: “Als ik een liefdesliedje zing, is het logisch dat het voor mij betrekking heeft op een man, maar ik wil dat jij ook kan luisteren en je erin kan vinden. Het is een liefdesliedje en in jouw geval is dat een vrouw.”

Loman herkent zichzelf ook iets minder in ‘heteroseksuele’ liefdesliedjes. “Het is niet dat ik me er helemaal voor afsluit, maar als schrijver zou ik altijd kiezen voor ‘jou’ en niet voor ‘hij’ of ‘zij’. Dat is een keuze. Het heeft er niet mee te maken dat ik me zou schamen voor mijn homoseksualiteit. Vijftien jaar geleden kwam ik uit de kast en dat stond op elke voorpagina. Ik heb mijn kleur al lang bekend.”

Ik wil graag iedereen aanspreken als muzikant. Ik ben geen activist.”

Foto: BNNVARA 
19 Reacties op “Jamai bij Pauw: ‘Geschrokken van Cornald en co’”


 1. Annoniemus

  Jamai de huil-homo brr engerd.

 2. anja

  mij staat nog vaag bij dat men het destijds bij idols nodig vond om het nieuws in de wereld te brengen dat deze ‘jamai’ een serieuze relatie was begonnen met medemededinger ‘dewi’

 3. Bears' den

  Aah flikker toch op, dit is gewoon reclame voor z’n album..

 4. pepe

  ik geef Jamai groot gelijk maar dan moet hij ook wel muzikant worden en niet half presentator half jurylid half muzikant doe dan wel iets helemaal en goed

 5. antipolitiekcorrect

  waarom moet iedereen dat weten?
  flikker toch op,

  Jamai ,je hebt t goed gedaan,

  NLders zijn gewoon z.ikers,

 6. Rutger

  Superbenieuwd naar zijn album!

 7. Rukker

  Ee paar grachtengordelnichten is het weer gelukt om de publiciteit te halen en nou doet de ‘kwaliteits-pers’ alsof dit heel nederland bezig houdt. Laat die Jamai toch lekker al dan niet mooie liedjes zingen. Vast jammer voor de deugmensen dat Jamai niet meer uit de kast te trekken is want hij schijnt op jongens te vallen.

 8. Floddero Flunk

  Kan die moraliteitspolitie niet eens een flink eind in de Maas flikkeren en nooit meer terugkeren? Al dat gezeur de hele tijd….

 9. Bart

  Laten we Jamai`s keuze respecteren. Het is al een hele verbetering als je kijkt hoe anderen zoals Wham dat deden. Veel artiesten doen zich anders voor dan ze zijn. Bovendien zijn er al veel mooie teksten geschreven met een vrouw als onderwerp zoals “daar gaat ze” en “zelfs je naam is mooi”. Liedjes die het aan de fantasie overlaten kunnen net zo goed mooi zijn.

 10. mik

  Nu al meer aandacht voor zijn album, dan wanneer gereleased met hij in de teksten. Hij mag voor Cornald en Jim wel even op de knietjes.

 11. Tim

  Cornald Maas is een ouwe heaumo en bemoeit zich met zaken die hem geen ene reet aangaan. Jamai bepaalt zelf wat hij wel en niet wil doen.

 12. arie

  Jamai je moet gewoon je ding doen en die Cornald Maas is een grote flikkernicht dus niet aan storen.

 13. SOLANGE

  Jamai had lekker in de kast moeten blijven hij kwam zo dom over bij Pauw….Jeroen waar gaat het liedje over NATUURLIJK over mijn relatie alsof dat zo NATUURLIJK is….dom ass omhooggevallen zangertje !!!

 14. Barbara

  Gelukkig heeft Cornald alles op geschreven in een boekje. Opdat hij zijn visie kan overbrengen voor de toekomstige generatie:

  Wat wens je als ouder je kind toe? Gun je je zoon of dochter de vrijheid om eigen keuzen te maken? Lijkt hij of zij op je? Welke eigenschappen maken indruk? Hoe ga je om met de reacties op de openbare optredens van je kind? In Trotse ouders spreken de vaders en moeders van bekende Nederlanders zich uit over opvoeding, idealen en verwachtingen. Ze groeiden, anders dan hun kinderen, op in een tijd dat de mogelijkheden begrensd waren en er andere opvattingen bestonden over een carrière.

 15. de stem

  Misschien kan Hr Maas en plaatje maken over een man met grote oren want dat past wel bij hem.

 16. Jamai

  Niemand heeft het over mijn plaat zelf en ik hoor er ook niks van op 538. Dat vind ik wel gek. Verder blijf ik bij datgene wat ik gisteren bij Jeroen zei en kan Cornald weer lekker de culturele klaaghoek in.

 17. critikast

  Waardeloze muziek van een omhooggevallen vent, die zich zelfs “muzikant” durft te noemen..

 18. Jamai

  @critikast: heb je de cd gehoord dan?

 19. de stem

  Corland Maas we is dat ?
  Oja die vent met die superoren .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.