Beledigde Jamai weigert DWDD-optreden met Jim

Jamai Loman heeft eindelijk eens een plaat uitgebracht en daarom overlegde hij onlangs met De Wereld Draait Door over een optreden in dat programma. Toen de redactie voorstelde of het niet leuk zou zijn om ook zijn vroegere Idols-maatje Jim Bakkum uit te nodigen, haakte hij af. “Ik vind het echt een tekort aan intelligentie als mensen mij per definitie aan Idols verbinden. Kom op zeg. Het is vijftien jaar terug! De helft van mijn leven! Wat denken ze wel“, briest hij vandaag in het AD.

Loman vindt het onbegrijpelijk dat de redactie van Matthijs van Nieuwkerk dit aan hem vroeg. “Ik vergeet heus nooit dat mijn carrière daar is begonnen, maar ik ben wel wat gelaagder dan dat.”

Bovendien is hij helemaal niet meer bevriend met Jim, geeft hij aan. “Nee, ik kan niet zeggen dat wij nog vrienden zijn. Ik bedoel het helemaal niet vervelend, maar we hebben gewoon weinig contact meer. En ik moet zeggen: het is prima zo.

Het is het Swiebertje-effect, aldus Loman. “Ik merk nu hoe lang zoiets aan je blijft plakken. Dat gepraat over Idols, de hit Step Right Up: het is voor mij klaar. Toch komen er op straat nog steeds mensen naar me toe om, net zoals toen in Step Right Up, heel hard ‘Come oooon’ te schreeuwen.

Maar waarom werd hij twee jaar geleden dan wel jurylid in Idols? “Ik wilde dat in eerste instantie helemaal niet. Dat ik het uiteindelijk toch deed, was op uitdrukkelijk verzoek van RTL. Het leek die mensen een goed idee als ik er als oud-winnaar bij was. Het was niet 100 procent vrijwillig dat ik ja zei.”

Maar laat ik vooropstellen: ik vond het uiteindelijk ontzettend leuk. En het eerste seizoen was nog hartstikke succesvol ook. Idols blijft een goed format, maar naast The Voice of Holland kan het moeilijk bestaan.”

Het AD-interview met Jamai Loman kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen