Avrotros wilde Rik eerst alleen voor EenVandaag

De Avrotros wilde Rik van de Westelaken aanvankelijk alleen strikken voor de presentatie van EenVandaag, dat door de één jaar durende sabbatical van Pieter Jan Hagens een vacature open had staan. Dat vertelde de presentator gisteren in Shownieuws. Gisteren werd bekend dat Van de Westelaken overstapt van SBS naar Avrotros voor de presentatie van EenVandaag én Wie is de Mol. “Ik was al wel even in gesprek met Avrotros over de presentatie van EenVandaag.

Tijdens die gesprekken werd duidelijk dat Art Rooijakkers de overstap gaat maken van Avrotros naar RTL. “De afgelopen tijd kwam daar natuurlijk ineens Wie is de Mol bij, omdat Art besloot om weg te gaan. Dat is natuurlijk de kers op de taart.

Van de Westelaken was buitengewoon trots toen hij die mededeling kreeg. “Ik dacht wel: ohhhh, dat zou wel heel leuk zijn! Ik vond het echt fantastisch dat ze überhaupt mij in overweging namen. Wie is de Mol zit inmiddels heel erg in mijn DNA. Jarenlang was ik fan, ik heb gekeken, ik heb gewonnen, ik heb MolTalk gedaan, dus je hebt al zo veel dingen meegemaakt met de mensen die het programma maken. Die ken ik inmiddels ook heel goed. Je bent gewoon betrokken bij de uitzendingen en ik kijk nog steeds met veel plezier. Nog steeds geef ik tips aan mensen die meegaan. Dat kan ik straks natuurlijk niet meer doen.”

Hoe gaat hij zich onderscheiden van Rooijakkers? “Dat weet ik helemaal nog niet. Kijk, eigenlijk is de presentator van Wie is de Mol eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Het gaat om de Mol, om de kandidaten. Die maken de uitzending. De presentator is alleen maar de rode draad die steeds terugkomt en op de cruciale momenten zorgt dat er iets gebeurt, namelijk het naar huis sturen van iemand of niet. Het zijn in de televisiewereld niet de grootse meeslepende dingen die je doet, maar juist dat hele kleine.”

Ik heb vandaag wel gemerkt hoe het leeft. Het is ongelooflijk. Heel veel mensen hebben me op alle kanalen gefeliciteerd. Ik was overdonderd. Blijkbaar stap je iets in wat blijkbaar nationaal erfgoed aan het worden is.”

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen