Anne-Fleur hekelt anti-Russische houding media

Opiniemaker Anne-Fleur Dekker hekelt de anti-Russische houding van de Nederlandse media. Dat heeft ze laten weten op NPO Radio 1. Dekker vindt dat de media wel met een héél sceptische blik naar Rusland kijken. “Het is een fenomeen hoe Rusland en ook Russische mensen in de media worden geportretteerd op dit moment. Ik schrik er best wel van. Het is een heel eenzijdige berichtgeving. Het lijkt soms echt alsof we weer in de jaren 50 zitten met een Russian scare.”

De berichtgeving is heel eenzijdig negatief, meent Dekker. Ze zag het laatst ook terug in de thema-avond Nieuws of Nonsens op NPO 2. “Ik vond het heel erg typisch. Alles qua fake news, bots en trollaccounts wordt weer op Rusland afgeschoven.”

Natuurlijk kan er kritiek zijn op Rusland, maar het slaat in ons land wel heel erg door, vindt ze. “Commentaar op Rusland en Putin is volkomen legitiem, maar er zijn ook andere kanten van het verhaal.”

Vorige week las ik wél een goed stuk in nota bene De Telegraaf van Wierd Duk, waarin Russische Nederlanders werden geïnterviewd die ook merken dat het klimaat in ons land voor hen onprettig is. Op feestjes moeten ze zich altijd weer voor Poetin verantwoorden. Er zijn 30.000 Russen in Nederland ongeveer en ik vind het best wel heftig voor hen.

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen