Tim den Besten wil betere nachtprogrammering

Geplaatst op Sat 10 Feb 2018 om 13:00

Tim den Besten vindt dat tv-zenders best wat creatiever kunnen zijn met hun nachtprogrammering. Dat zegt de VPRO-presentator in gesprek met de VARAgids. Christine van der Horst draait zich om in haar graf: het is vooral Astro TV en Tommy Teleshopping wat na twaalf uur de klok slaat. En dat vindt Den Besten eigenlijk best wel een beetje raar. “Waarom worden er in de nacht nu alleen maar programma’s herhaald? Je kan toch van alles proberen op dat tijdstip?“, vraagt hij zich af.

De televisie kan wel een vleugje experimenteel gebruiken, aldus Den Besten. “Als ik de baas van de tv was, zouden dingen er wel heel anders uit gaan zien. Om te beginnen: meer spontaniteit en meer experiment.”

De nacht is daar het ultieme podium voor, aldus Den Besten. “Op de radio gebeurt dat wel. Televisie is enorm dichtgetimmerd.”

Bijna niks is spontaan, dat mis ik. Want spontaan is het leukst.”

Het VARAgids-interview met Tim den Besten kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO
25 Reacties op “Tim den Besten wil betere nachtprogrammering”


 1. Esmee

  Christine van der Horst draait zich om in haar graf… volgens mij is deze vrouw nog steeds in leven en leidt ze een leven buiten de publiciteit, erg slordig MC!!!

 2. Sander

  CHRISTINE VAN DER HORST IS NIET DOOD!!!

 3. Vrede

  In de nacht zijn ze bij o.a. RTL bezig met mensen oplichten. Mensen die niet sterk in de schoenen staan(dan zeg ik het aardig) bellen op voor hun overleden dierbare en zo’n oplichtster lult dan maar wat.
  Er was toen ‘opeens’ veel kritiek op die bel spelletjes en die verdwenen maar ze hebben nu een vervanger om mensen geld afhandig te maken.

 4. B

  Ben het met hem eens!

 5. Bart

  Ik wil het eigenlijk niet maar ik ben het helemaal met hem eens.

  Dat geld overigens ook bij de NPO hoor. Vanavond is er geen Ik Vertrek omdat Studio Sport winter komt. Een van de twee kan niet een uur later? Want dan schuift de hele programmering op. En wat dan nog? Haal die Frans Klein van zijn plek en snel!

 6. Erik

  En wat is er spontaan aan zijn eigen programma’s dan? Die lenen zich sowieso niet voor de nacht, zó slaapverwekkend (daardoor wel weer geschikt als snel werkend ínslaapmiddel’).

 7. Vrede

  test

 8. Suomynona

  Oftewel: het oude Call TV op Veronica zoals dat in het begin was. Een hoop jong talent dat zichzelf kan ontwikkelen op uren dat er amper tv gekeken wordt met formats die geschikt zijn voor die uren.

  Zal er alleen niet van komen vrees ik: destijds werd Call TV al dichtgespijkerd met belspelletjes om uit de kosten te komen, en aangezien dat de laatste jaren moeilijker is geworden is het ook niet interessant voor de zenders.

 9. Doe

  Sbs6 had wel wat, met om 22.00 ik Wed dat ik het kan.Rtl 4 Goed Geluk om 22.30. De Spa had makkelijk om 22.55 gekund. Gemiste kans om het te herhalen op za e zo per 2 afleveringen. En waar blijft Mad Men s7?. Rtl late night kan best tot 00.00.

  De slimste mag van mij ook om 22.55 worden herhaald.

 10. Bart

  @Suomynona Ik vond Call TV met name in de begin tijd heel leuk. Met o.a. Klachten TV en De Lounge. Helaas kwamen er later steeds meer en later alleen maar belspellen voor in de plaats. Zoiets staat straks ook te verwachten als de wet rond het gokken is veranderd. Dan worden op zeker het huidige RTL Z en SBS9 daarop ingericht. Ik denk ook op andere zenders overdag en s’nachts.

 11. CHRISTINE VAN DER HORST

  Tim mag wel ‘s nachts bij mij in bed komen kiggen

 12. Dennis

  Er zijn aardig wat heel behoorlijke programma’s te zien op regionale zenders. Die zou je prima op dat tijdslot kunnen laten draaien bijvoorbeeld. En je zou net als op de radio een aantal jonge honden los kunnen laten en zo een leuke kweekvijver creëren. Geen slecht idee van Tim om daar eens anders naar te kijken.

 13. eindregie

  Heeft die jongen geen internet ? Kun je zelf kijken wat je wilt, wanneer je wilt.

 14. Klavvie

  Wie is dit?

 15. Vincent

  Even beter opletten voor je wat roeptoetert.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Christine_van_der_Horst

 16. Ronald - HD

  Ohw ik dacht dat Christine van de Horst meedeed aan The Voice of Holland met het Nederlandse repertoire… 😉

 17. Wolter

  Veronica doet het beter!

 18. @Vincent

  Wordt natuurlijk figuurlijk bedoeld, ivm het feit dat het alweer behoorlijk lang geleden was, meneertje Wikipedia.

 19. Jos

  breng 6pack weer terug :)

 20. BBcee

  Danielle met haar vriendin Mirjam. Mirjam blijft maar 34 en heeft geen rijbewijs.

  Twee superoplichters bij elkaar.

  Waarom laten ze dit toe? Is toch van de SBS groep en die valt onder de Nederlandse wetgeving….

 21. cynthia

  Voor de 25 stoners die nog in halfcoma liggen te kijken? het is simpelweg niet rendabel.

 22. Marko Jablan

  Misschien heeft NPO3 plek voor Christine van der Horst? Lijkt mij een mooie opvolger voor Spuiten & Slikken: Christine en een studiogast na middernacht op die zender.

 23. Ron

  Christine van der Horst, waar is die gebleven? Destijds wel een erge Viola Holt/Tineke de Nooij wannabe maar ze maakte wel opmerkelijke en soms spraakmakende TV in de nacht.

 24. JD

  Christine van der Horst, ter vervanging van Tim den Besten, lijkt me een goede zet

 25. SOLANGE

  Wij van WC eend denken huh???

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.