Samantha oneens met Anouk over stemprocedure Voice

Samantha Steenwijk is het niet eens met Anouk dat de stemprocedure van The Voice of Holland op de schop moet. Dat zegt de zangeres, die vanavond in de finale van de RTL 4-show staat, in het AD. Na het wegstemmen van Kimberly uit het programma gaf Anouk aan dat ze stemmen van het publiek wantrouwt. “Dat gaat er mis als wij geen punten mogen geven. Het is een idioot volk, they don’t know“, zei ze. Maar volgens Steenwijk is het belangrijk dat het publiek gewoon mag blijven stemmen.

Het stemmen moet in 2019 hetzelfde blijven, vindt Steenwijk. “Het is het publiek dat ook na The Voice je muziek moet kopen. Leuk dat de coaches een oordeel geven, maar als straks alleen die vier naar je concert komen, is de zaal niet vol.”

Steenwijk kan moeilijk iets anders zeggen. Ze kan vanavond alleen winnen als de mensen thuis massaal op haar stemmen. Wat zegt het als zij de talentenjacht wint? “Dat Nederland toe is aan nieuwe volksmuziek. Daar wil ik een rol in spelen.

En waar wil ze over een jaar zijn? “Dan hoop ik me voor te bereiden op het Eurovisiesongfestival!

Het AD-interview met Samantha Steenwijk kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen