Ook Kees Boonman stapt over van Avrotros naar MAX

Na Mieke van der Weij en Peter de Bie stapt ook Kees Boonman over van de radiotak van Avrotros naar Omroep MAX. De politiek commentator is vanaf 3 maart elke zaterdagochtend te horen in de Mieke en Peter-show Nieuwsweekend. Dat heeft de omroep laten weten. Mieke en Peter stapten vorig jaar uit onvrede op bij Avrotros en namen hun programma De Nieuwsshow én het tijdslot daarvan mee naar Omroep MAX, waar ze de show nu maken onder de nieuwe titel Nieuwsweekend.

Kees Boonman werd in decemberook  van de radio gehaald door Avrotros; hij om plaats te maken voor een nieuw programma met Jort Kelder. De omroep wilde hem ook niet hebben voor de nieuwe politieke rubriek in EenVandaag Radio.

Omroep MAX ziet het wél zitten met Boonman en geeft hem een eigen rubriek. “Boonman beweegt zich al zo’n 40 jaar op het Haagse Binnenhof en kent de achterkamers beter dan wie ook. In Nieuwsweekend laat hij niet alleen zijn licht schijnen over de binnenlandse politiek maar ook over de rol van Nederland in het buitenland.”

Met zijn wekelijkse analyse in Nieuwsweekend is Boonman terug op NPO Radio 1. Boonman: ”Politiek gaat iedereen aan, al is het soms niet voor iedereen te begrijpen. Wat politici niet zeggen is dikwijls belangrijker dan wat ze wel zeggen. Als je het verhaal een kwartslag draait, kom je er vaak achter wat wordt bedoeld. En dat verhaal vertel ik graag.

Jan Slagter, directeur van MAX is verheugd met het aandeel van Boonman in Nieuwsweekend: “Kees Boonman ademt politiek. Hij is een uiterst ervaren journalist en dankzij zijn originele en bescheiden maar zeer scherpe stijl heel erg prettig om naar te luisteren.

Nieuwsweekend is elke zaterdagochtend om 8.30 uur te horen op NPO Radio 1.

Foto: Nico Kroon, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen