PVV zegt ‘onzinnig’ radiodebat NOS af, wél in tv-debat

De PVV heeft besloten om niet mee te doen aan het radiodebat dat de NOS organiseert op NPO Radio 1 in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De partij ‘doet nooit mee aan radio-onzin van de NOS’. Dat heeft de partij van Geert Wilders laten weten, meldt de NOS. De omroep is verbaasd. “Het besluit van de PVV komt als een verrassing. Vorige week waren vertegenwoordigers van de PVV nog aanwezig bij de loting voor de NOS-debatten op radio en tv“, laat het weten.

PVV-Kamerlid Léon de Jong was bij die loting nog een beetje aan het dollen met de NOS-verslaggevers door te voelen of de balletjes niet gemanipuleerd waren. “Ze zeiden toen niet dat hun partij niet zou meedoen aan het radio-debat“, aldus de NOS.

Het debat moet nu op het laatste moment worden omgegooid. “De NOS gaat nu in overleg met de andere deelnemende partijen om te kijken wat de afzegging betekent voor de rest van het programma, waarin politici in groepjes met elkaar debatteren.”

Het radiodebat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is op vrijdag 9 maart. Behalve landelijke leiders van de partijen in de Tweede Kamer zijn ook lokale politici te gast om te praten over onderwerpen die spelen in hun gemeente.

De PVV heeft desgevraagd aan de NOS laten weten nog wel van plan te zijn om mee te doen aan het tv-debat bij de NOS. Dat is op 20 maart, de avond voor de verkiezingen. Ook in die uitzending komen zowel landelijke als lokale politici aan het woord.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen