Van Nieuwkerk vraagt afkicktips aan Ronnie Flex

Geplaatst op Tue 13 Feb 2018 om 9:00

Artiest Ronnie Flex zat maandag in De Wereld Draait Door om te praten over de Edison Pop Awards, samen met enkele andere genomineerden. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk was echter ook wel benieuwd hoe het afkicken hem vergaat. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Niewkerk wilde weten hoe het met Flex gaat. “Ronnie, van een heel andere orde: hoe gaat het met je? Ik kan je volgen, iedereen kan je volgen, als het gaat om de poging om van het wiet roken af te komen.”

Flex doet het goed. “Zeker, ik ben nu een maand lang gestopt met wiet roken. Het gaat veel beter. Ik ben veel actiever, dus ik ben super blij. Je kunt wel zeggen dat ik tien jaar verslaafd was.

Hij heeft het idee dat veel mensen hem steunen. “Ik krijg super veel support. Ik had helemaal niet verwacht dat het zo groot zou worden in de media als dat het is geworden. Als ik nu naar mijn Instagram of Facebook ga, dan zie ik alleen maar lieve berichtjes van mensen. Ik zie dat het heel veel mensen heeft geholpen, dus ook jonge mensen.”

Sommigen zien in Flex een voorbeeld voor andere jongeren die ook blowen. Van Nieuwkerk verzocht Flex om hen wat afkicktips te geven. “Die jonge mensen zitten nu te kijken (?, red.), die denken: hoe heeft hij dat aangepakt?

Flex: “Het is de keuze maken hoe het te doen. Ik moest weggaan uit Rotterdam, mijn thuisstad. Ik stopte van de een op andere dag.”

Hij mist de wiet niet. “In de tijd dat ik gestopt ben heb ik voor mijn gevoel al vier nieuwe hits gemaakt. Het gaat veel beter.”

Van Nieuwkerk: “Een maand is wel kort. Denk je: dat monster heb ik achter me gelaten of is het nog oppassen?

Flex: “Ik heb zelfs een jointje gevonden in een oude jas die ik al een jaar niet had gedragen, maar die heb ik weggegooid.”

Tafeldame Fidan Ekiz gaf aan trots te zijn op Flex. “Je helpt er zo veel jongeren mee, dus het is een belangrijk signaal dat je afgeeft.”

Foto: BNNVARA
16 Reacties op “Van Nieuwkerk vraagt afkicktips aan Ronnie Flex”


 1. jaja

  De media moeten eens een keer ophouden met dat zielige moraliserende gezever.

 2. Reaguurder2.0

  Goeie gozer, fijne muziek!

 3. Lang_Leve_De_Toekomst

  Nou ben dan benieuwd naar die nieuwe hit “Ranja & een Appel” ipv Drank en Drugs… Dames en heren, dit was Ronnie Flex!

 4. Pierre

  Nou ja muziek……… een beetje jengelen op steeds hetzelfde deuntje

 5. Curryworst

  Matthijs, het heeft weinig zin om Flex afkicktips voor jongeren te geven in jouw programma. DWDD is een typisch 40+ programma.
  Jongeren volgen zijn belevenissen wel op internet.

 6. Hahaha

  Hoop dat zijn muziekgenre snel overgaat voordat dalijk alle jongeren denken dat het goeie muziek is.

 7. Sean

  “Artiest”.

 8. Melvin

  Hahaha

  daar is het al te laat voor, tieners vinden deze troep geweldig….maar goed, het zal wel een grill zijn, als je kijkt waar wij als tieners gek van waren, in mijn tijd, happy hardcore, en in jouw tijd evt happy hardcore/Madonna/disco/Beatles en Stones/Elvis, 1 van deze 5

 9. Melvin

  laatstgenoemde 4 namen zijn natuurlijk nog steeds goed

 10. Roy020

  Ik heb geen flauw idee wie die Ronnie Flex is. En dat hou ik lekker zo.

 11. Hahaha

  Ja melvin dat komt door het softe beleid in Thailand wordt je 10 jaar vastgezet als je naar deze muziek luistert.

 12. Japie

  Eng ventje!

 13. Klare taal

  Allemaal van hetzelfde label van uber hypocriet Kees de Koning (top notch) Flex,Broederliefde en Hazes.En hoe hilarisch wil je het hebben een edison voor Hazes.(hahahaa)Top Notch is tevens hof leverancier voor bandjes,rappers en tafel gasten aan de DWDD.

 14. Gebruikert

  Hahahaha afkicken van wiet, wat voor flapdrol is dit dan, het is geen alcohol of heroïne of wat dan ook.
  Tenzij hij zo’n zwak geestelijk gestel heeft dat die zelfs aan broodkruimels verslaafd zou raken.
  Misschien moet hij een keer naar de kapper gaan, ik denk dat hij daar meer aan heeft dan dit zielige optreden op tv over hoe slecht blowen wel niet is.

 15. robb

  In ieder geval hebben meer dan 1.7 miljoen mensen het gezien ,misschien zien meer fans van hem in dat het ook anders kan.

 16. Tammer

  Die gaat uiteraard weer vervallen in de drugs. Kwetsbare ziel, rusteloos, onzeker, eeuwige romanticus en de met bijna 500 miljoen views meest geviewde Nederlandstalige artiest ooit. De druk is enorm. Briljante en geniale jongen maar zal wel jong sterven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.