Matthijs en Dieuwertje clashen over Voetbal Inside

Geplaatst op Tue 06 Feb 2018 om 10:35

DWDD-opperhoofd Matthijs van Nieuwkerk en zijn tafeldame Dieuwertje Blok waren het maandagavond tijdens het voorgesprekje in zijn talkshow niet eens over de transgendergrap van Voetbal Inside. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Hoewel Van Nieuwkerk en zijn programma regelmatig belachelijk worden gemaakt in Voetbal Inside, heeft de BNNVARA-ster al vaker laten blijken graag naar de RTL 7-show te kijken. Toen Blok de VI-heren uitfoeterde, bood hij haar tegenwicht.

Dieuwertje Blok kijkt nooit naar Voetbal Inside, kan gedane uitspraken in het programma dus niet in perspectief zien, maar besloot het VI-trio wel een genadeloze veeg uit de pan te geven. “Het is heel verleidelijk natuurlijk om iets te zeggen over de mannen van Voetbal Inside met hun echt hele slechte hele grap over die Bo, die vrouw die hier zo’n indrukwekkend en moedig verhaal heeft gehouden, maar ik denk: nou ja, een grootmoedige vrouw tegenover een stelletje miezerige, hele kleine mannetjes, bange mannetjes. Geen woorden aan vuil maken. Doe ik niet dus, hier. Daar moet je het gewoon niet over hebben.

Van Nieuwkerk: “Oké, dat zijn jouw woorden.”

Twee seconden nadat Blok aangaf geen woorden meer vuil te willen maken aan VI, ging ze verder met haar tirade: “Zij dachten heel leuk te zijn, maar het was gewoon absoluut geen humor. Dat vond ik tenminste niet.”

Van Nieuwkerk: “Heb jij sowieso een hekel aan dat programma?

Dieuwertje Blok: “Nee, ik kijk er eigenlijk nooit naar, nee. Nee, het is niet dat ik een vreselijke intrinsieke hekel heb aan het programma. Absoluut niet, maar dit heb ik even bekeken en ik had Bo gezien hier in jouw uitzending. Het was zo’n moedig verhaal en de platte manier waarop zij ermee omgaan. Hoe heet die ene? Ja, Johan Derksen. Hij zegt dan dat hij het niet normaal vindt. Het maakt mij niet uit wat hij vindt. Ik vond het afschuwelijk: een flauwe misplaatste grap. Het homofobe wat ze ook doen. Het zijn hele kleine bange mannetjes. Ze zijn bang voor hun eigen mannelijkheid volgens mij.”

Van Nieuwkerk: “Mag ik er even op reageren? Als ik ook maar een seconde zou denken dat die drie mannen écht homofoob of racistisch waren, dan zou ik de knop ook uitzetten. Dat zijn ze niet, absoluut niet. Naar mijn idee absoluut niet. Ik zal je sterker vertellen: ik ken ze geen van drieën goed, Johan Derksen heeft eigenlijk nooit iets aardigs over mij gezegd, maar als ik hem bestudeer – en dat doe ik vaak, want ik kijk vaak met plezier naar dat programma – dan denk ik dat er een man zit met een heel klein hartje. Kwajongenswerk.”

Dieuwertje Blok: “Ja, het is gewoon een volwassen man, kom op nou. Je kan wat mij betreft heel ver gaan, hoor. Ook met vrouwonvriendelijke grappen, maar dit vond ik nou net… Ik zag haar net drie dagen geleden bij jou en was onder de indruk. Zij zitten er ook naar te kijken. Wat gaat er in je om als je denkt dat je daar een grap over moet maken?

De clash tussen Dieuwertje en Matthijs kunt u terugzien op de DWDD-site.

Foto: BNNVARA
39 Reacties op “Matthijs en Dieuwertje clashen over Voetbal Inside”


 1. Ron

  Ik wil er niet teveel woorden aan vuil maken, zei Blok. Daarna een hele tirade….ironisch. Pff..

 2. caesar

  Dieuwertje is volkomen doorgeslagen. Kent het programma eigenlijk niet en baseert haar mening op een stukje wat ze gezien heeft. Triest mens.

 3. Angela het Jong

  Matthijs was eindelijk weer eens sterk en durfde dat enge wijf tegen te spreken. Hij is flink in mijn achting gestegen (al staat hij nog steeds in de kelder).
  Mw. Blok spoort niet, dat heeft ze met de pietendiscussie al duidelijk laten blijken.
  En laat één ding heel duidelijk zijn. Je hoeft niet naar VI te kijken en je hoeft het ook niet terug te kijken om mee te kunnen praten bij de koffieautomaat.

 4. caesar

  @Angekla: bedoel je nu echt dat je over een programma mee kan praten zonder het gezien te hebben? Of was dit cynisch bedoeld?

 5. Alex

  Het programma niet kijken, maar wel een mening vormen op basis van geschreeuw uit de media.

  Kom op, zo ga je niet stevig een gesprek in.

 6. JM

  Van Nieuwkerk: “Heb jij sowieso een hekel aan dat programma?”
  Dieuwertje Blok: “Nee, ik kijk er eigenlijk nooit naar, nee.

  Door het ijs zakken 2.0. noemen we dat hier.
  Dus wel een mening hebben, maar geeneens weten waar je (niet) naar kijkt en het over hebt.
  Zie hier de samenvatting van de totale hysterie rondom de verontwaardiging van VI.

  Dieuwertje zal zich eerdaags wel aansluiten bij de partij van Sylvana, daar lopen allemaal van die gekkies (in en uit…)

 7. Lou

  Mevrouw wil zick ook even van haar policor kant laten zien en denkt daarmee gewenst gedrag te vertonen en zo ook bij de linkse kerk policor grachtengordelkliek te horen. Ze zal graag in het pulletje van Sylvana Simons vallen. Ze kijkt niet eens naar het programma. Ze heeft wat gehoord uit bepaalde hoek, en huilt gewoon mee met de wolven in het bos.

 8. Ron

  Tja, dat was ook nog zoiets. Het programma nooit kijken maar je toch veroorloven er een mening over te geven. Onzinnig en argumenten die dus kant nog wal raakte. Als je een onderbouwde en goed beargumenteerde mening wil geven moet jet het programma ook kijken. En niet maar wat links roeptoeteren.

 9. SOLANGE

  bLOK hoort bij het Sinterklaas nieuws en verder niet …..Matthijsje de hypocriete graaier van onze centen moet zn bek houden had hij maar zoveel guts als Johan of Renee Thijsje likt liever iemands ass

 10. Gebruikert

  Joh kunnen die lui zich niet beter druk maken over serieuze zaken?
  Je MOET alles tegenwoordig normaal vinden, minimale minderheden worden vaker gehoord over hun zgn issues mbt acceptatie en ‘discriminatie’. Dit soort ongefundeerde ‘discussies’ zorgen er eerder voor dat al ik al die jankbekken JUIST belachelijk wil maken.

 11. Anoniem.

  @Solange; eerst zelf wat presteren voordat je je jaloezie uit.
  Matthijs is geen graaier, dan was die wel naar de commerciëlen gegaan.

  Hij krijgt gewoon goed betaald, niemand zal van zijn werkgever een bod van 5 ton weigeren toch?
  Wie is er nu hypocriet!?

 12. Hijgje Huigstra

  Laat Blok lekker in d’r villa in Aerdenhout blijven. Misschien zoeken ze nog een luizenmoer? Zullen er vast genoeg in dat achterlijke haar van d’r zitten. (Oh, ja…..doe je haar maar even achter de oortjes hoor, voor de 330.000e keer!)

 13. Curryworst

  Ze kent het programma niet, heeft het nooit gezien, weet zelfs niet de achternaam van Johan maar heeft wel haar policor grachtengordelmeninkje klaar.
  En haar mening is een opsomming van zuurlinkse cliché’s uit de jaren 70/80.

 14. JasperV

  Ook weer zo’n politiek correct mens die Blok en daarbij zonder kennis van zaken want ze kijkt nooit naar VI.

 15. Hijgje Huigstra

  Klitje Blok, opbokken!

 16. Curryworst

  Volgens mij vinge rt ze zichzelf klaar op de poster van Femke Halsema.

 17. David

  Ze wou een wit voetje halen. Die trans had het zo geweldig gedaan bij DWDD! lekker VI bashen: daarmee kun je scoren bij Matthijs dacht Dieuwertje…

  Maar opeens bleek Matthijs een VI-fan en koos hij min of meer de zijde van Gijp. Dieuwertje heeft de hele uitzending geen zinnig woord meer kunnen uitbrengen. Ze was helemaal van slag.

  Echt geweldige tv!

 18. Huib

  Als zelfs Matthijs de linkse onzin kulpraat tegen gaat spreken dan heeft links Nederland het wel heel bont gemaakt. En inderdaad, ze hebben het keer op keer heel bont gemaakt.

 19. Peter

  Dieuwertje moet Voetbal Inside eerst eens kijken ipv het naroeptoeteren van iedere mong ool.
  Als het programma niet gezien hebt of alleen het fragment zonder context dan MOET JE JE SM.OEL HOUDEN!!!!

 20. De Leukste Thuis

  Wat kunnen mensen toch in de loop der jaren verzuren… Vond Blokje 30 jaar geleden nog een lekker ding, maar nu… iiieuww

 21. Klaas

  Niemand neemt Dieuwertje serieus daarom bivakkeert ze al vanaf haar aanvang in programma’s die niemand wil doen.

 22. Vrede

  Wat kwam zij triest over. Ze verwachte zeker ook een applaus van het publiek? Nou die kwam er niet.
  Daarna ging ze nog een grapje rond Tom Egbers vertellen en zelf hard erom lachen met een publiek die stil was.

 23. Jur

  Ik zie liever Britt Dekker dan Dieuwertje aan tafel zitten.

 24. Huib

  Het viel inderdaad pijnlijk stil rond Dieuwertje.

 25. oijij9opji

  Ze clashten niet. Ze waren het niet met elkaar eens. Dat is heel wat anders.

 26. arie

  Ach ja, die linkse zwartepiet haatster Diewertje Blok ( ze ziet er niet meer uit !).
  Haar mening is van nul en generlei waarde.
  Waarom zit dat mens voor de TV, wat is haar toegevoegde waarde in Nederland?
  Hélemaal niks is zij.
  Wat een kleffe zooi daar bij die NPO>

 27. Jur

  @arie
  Dieuwertje was ooit omroepster in vaste dienst. Sinds dat vak werd afgeschaft weten ze niet ze niet zo goed meer wat ze haar moeten laten doen.

 28. Huib De Jong

  Als Diewertje “echt” geweest is is er op haar niets aan te merken. Ook al is zij zo dom om te reageren op een programma dat zij zegt NIET te bekijken. Matthijs was waarschijnlijk ook “echt”. Daardoor krijg je goede tv. Open en eerlijke tv. Daar snakt Nederland naar. Al die onechte voorgeprogrammeerde programma’s daar kotst Nederland zolangzamerhand van. VI is mogelijk trendsetter voor het maken van eerlijke tv.

 29. snuifje

  Hahahaha die Dieuwertje, wat een sneue tante zeg.

 30. Guido

  @Huib ach Huib, heeft links het weer gedaan? Schei toch eens uit met dat domme rechtse gezwets. Ik stem mijn hele leven al links en kijk graag naar VI, of klinkt dat in jouw rechtse hoofd erg onlogisch?

 31. Jaap

  @ Guido
  Wegkijker!

 32. dr phil

  he gestoord Dieuwertje blijf jij maar bij je zwarte pieten dan heb je genoeg tedoen

 33. Klavvie

  Jij bent ook typisch een vaste kijker van het programma zeker Diewertje? Moeten we jou dan voortaan ook een racist gaan noemen met je Zwarte Pietjes in je Sinterklaas journaaltje? Schei toch uit zeg. Dombo!

 34. aammehoela

  Het is toch duidelijk dat de hetze tegen VI enkel en alleen komt uit de hoek van de anti Zwarte Piet beweging. Je mag nergens meer grappen over maken als het om minderheden gaat. Nogmaals: het verhaal van die Belg bij DWDD kwam oprecht over, maar die pruik stond hem/haar belachelijk, zeker met die big smile die niet wilde verdwijnen. Alsof het genoot van een grote grap die hij/zij aan het uithalen was.

 35. Mr. Theo

  Compleet doorgeslagen die blok … linkse truttenbol!

 36. kaatje

  Diewertje moet niet meer op TV komen , ze heeft haar tijd gehad is nu dik over de datum ze kijkt nooit naar VI ,MAAR HEEFT ER WEL EEN MENING OVER !!!!!
  BELACHELIJK !!!!

 37. Marijke

  Nee, transgender zijn is inderdaad niet normaal, maar dan kun je toch nog wel respect opbrengen voor andere mensen? Wie of wat verplicht Gijp zo intens kwetsend te doen? Dat vind ik nog veel minder normaal!

 38. Hahaha

  Dieuwertje Alleen haar naam zegt al genoeg.

 39. godsamme

  Dieuwertje je bent een enorme ZEURPIET en je zat voor joker bij Matthijs

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.