Femke Halsema schrikt zich dood van been-app

Femke Halsema schrok zich een hoedje toen ze op aanraden van haar man de app ‘been’ installeerde op haar telefoon. Dat heeft ze toevertrouwd aan Loretta Schrijver in Koffietijd. Met de app kun je aanvinken in welke landen je allemaal bent geweest en dat zie je vervolgens terug op een overzichtelijke kaart, waarbij de landen waar je bent geweest oranje gemarkeerd zijn. Halsema, voormalig leider van GroenLinks, kon haar ogen niet geloven toen ze haar persoonlijke kaart zag.

Halsema heeft slechts 28 procent van alle landen op de wereld gezien. “Daar kwam mijn man mee aan, met die app been. Dat gaat over alle plekken op de wereld waar je bent geweest. Nou dacht ik van mezelf – en daar was ik een beetje ijdel op – dat ik best veel gezien had van de wereld. Dan ga je dit invullen en dan denk je: wat is de wereld groot en wat heb ik maar weinig gezien.”

Vooral haar Afrikaanse herinneringen zijn behoorlijk opgeblazen. “Ik dacht dus bijvoorbeeld dat ik een heel groot deel van Afrika had gezien en heel veel Afrikaanse landen had gezien. Nou ja, dat stelt werkelijk niets voor.”

Van de Europese landen heeft ze er slechts 52 procent gezien. Zo is ze bijvoorbeeld nog nooit in Noorwegen en Finland geweest. “Jij denkt waarschijnlijk ook dat je heel Europa kent“, zei ze tegen Schrijver.

Het werkelijke percentage van door Halsema bezochte landen ligt overigens iets lager. “Je gaat ook een beetje valsspelen, want Andorra ben ik alleen doorheen gereden.

Onderstaand de been-kaart van Femke Halsema:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen