Katja Schuurman vindt kijkcijfersysteem achterhaald

Katja Schuurman vindt het huidige systeem om de kijkcijfers te meten achterhaald. Dat zegt de presentatrice, die vanavond op NPO 1 debuteert als de opvolger van Anita Witzier in Memories, in het AD. Toch is Schuurman wel heel erg benieuwd hoeveel mensen er naar Memories gaan kijken. “Ik zal morgen ook meteen kijken naar de score. Het systeem is achterhaald, maar kijkcijfers zijn nog steeds heel belangrijk. Jongeren kijken niet meer op tv, maar zien het terug op hun telefoon.

De cijfers van Stichting KijkOnderzoek geven niet langer een compleet beeld, stelt ze. “Zeker bij de NPO zouden we ons minder moeten aantrekken van die cijfers. Onderzoek eens hoe mensen een uitzending waarderen; daar hoor je nauwelijks iets over.”

Bij de NPO moet het gaan om kwaliteit en niet om hoeveel mensen er naar het programma kijken, aldus Schuurman. “Als het daarom gaat, maak ik me geen zorgen. Dit programma is mooi gemaakt.”

‘En als morgen de kijkcijfers goed zijn?’, vraagt het AD. Schuurman lacht: “Dan ben ik de eerste die roept dat het een topsysteem is.

Memories is vanavond om 22.10 uur te zien op NPO 1.

Het AD-interview met Katja Schuurman kunt u lezen via Blendle.

Foto: Eric van den Elsen

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen