John bagatelliseert RTL-primeur over Smulders-lek

John van den Heuvel is niet zo onder de indruk van de RTL Nieuws-primeur van journalist Daniël Verlaan over het lek van de server van het fotobureau van Edwin en Peter Smulders. Dat liet hij donderdagavond blijken in Boulevard. Verlaan ontdekte dankzij een tipgever dat de Smulders-server onbeveiligd was, waardoor de gegevens van honderden BN’ers voor iedereen toegankelijk waren. RTL Nieuws vond het zo smeuïg dat ze besloot om de kop te ‘pushen’ naar al zijn appgebruikers.

Van den Heuvel is echter niet zo ontdaan van het nieuws. “Ik kan me urgentere problemen voorstellen om als onderzoeksjournalist in te duiken.”

Luuk Ikink sprong in de bres voor Daniël Verlaan, die eerder al Nieuwsuur-‘expert’ Rian van Rijbroek omtaskerde. Ikink: “Nou, ze kwamen er eigenlijk bij toeval achter dat die server open stond. Het is nou niet dat ze daar gerecht naar op zoek waren, maar het is gewoon bij toeval ontdekt dat die server open staat.”

Ikink: “Het is natuurlijk niet helemaal netjes om die server open te laten staan als daar de gegevens van 400 mensen in staan. Het is niet ontzettend urgent, maar…

Beau van Erven Dorens vindt dat er een ‘groot nieuwsbericht’ van wordt gemaakt. Ikink: “Dat maken wij ervan.”

Van Erven Dorens: “Wat ik echt een heel goed antwoord vond van Peter Smulders is: ‘Van de tien foto’s die jullie gebruiken bij RTL, zijn er zeven gejat.’ Van ons!”

Fatima Moreira de Melo: “Dat werd ons ook wel heel makkelijk gemaakt dus.”

Lees ook:
Gegevens honderden BN’ers gelekt via Edwin Smulders (gisteren)
Paparazzo Smulders woest op ‘dat hele kut-RTL’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen