Janine Abbring volgt Daphne Bunskoek op bij VPRO

Daphne Bunskoek laat voor RTL 4’s huisvrouwenprogramma 5 Uur Live ook haar presentatieklussen voor de elitaire VPRO vallen. Ze wordt bij de publieken opgevolgd door Janine Abbring. Dat heeft de omroep laten weten. Bunskoek, die 5 Uur Live verrassend snel eigen heeft gemaakt, presenteerde sinds 2014 onder meer VPRO’s verslag van het Holland Festival. Dat neemt Abbring, die voor de VPRO al Zomergasten presenteert en Zondag Met Lubach maakt, nu over.

Abbring is dé nieuwe presentator van het live-televisieprogramma van de VPRO rondom het Holland Festival. Op drie zaterdagavonden in juni volgt Abbring gasten uit de wereld van theater, dans en muziek.

De VPRO verslaat het Holland Festival jaarlijks in diverse radio- en tv-uitzendingen. Sinds 2014 was de presentatie in handen van Daphne Bunskoek. Zij nam destijds het stokje over van Marcia Luyten.

De afgelopen jaren combineerde Bunskoek haar VPRO-werk al met woontelevisie op Net5, maar 5 Uur Live is als dagelijks liveprogramma minder goed te combineren.

Volgens tv-recensent Angela de Jong loopt Bunskoek warm om Humberto Tan te gaan vervangen als presentator van RTL Late Night.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen