Gerard Joling vindt Renate van der Gijp lelijk wijf

Gerard Joling vindt Renate van der Gijp (René van der Gijp met een pruik op) een lelijk wijf. Dat heeft hij laten weten in RTL Boulevard. Joling heeft geen probleem met het optreden van Renate van der Gijp an sich, maar vindt het geen pretje om naar te kijken. “Het is natuurlijk een ongelooflijk lelijk wijf. Misschien moeten we het daar eens over hebben. Die andere meneer uit België is natuurlijk van presentator naar presentatrette gegaan en die is er alleen maar van opgeknapt“, geeft hij aan.

Met de ‘Belgische presentatrette’ doelt Joling op Bo van Spilbeeck. Dat is de Vlaamse transgender die door René van der Gijp op de hak werd genomen. “Dat was niet een heel knappe man, maar als wijf denk je: voor die leeftijd gaat het nog wel, dus ik vond het briljant gedaan.”

De commotie om de transgendergrap vindt Joling zwaar overdreven. “Je ziet toch ook dat al die travo’s en transgenders dat alleen maar leuk vinden? En ik vond dit een briljante grap. Ik snap niet waar iedereen zich zo druk om maakt. Ik heb er om gelachen, sorry! Het is toch enig?

Mensen moeten de VI-heren niet te serieus nemen, vindt Joling. “Je weet toch hoe die gasten zijn? Ik heb er een paar keer in het programma mogen zitten en ik vind het heerlijk. Lekker een beetje dat katten. Dat was ik al gewend van mijn valse zuster, dus het kon mij niet gek genoeg.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen