Hélène Hendriks zegt niet direct ja tegen Studio Sport

FOX Sports-ster Hélène Hendriks zegt niet direct ja als ze gevraagd wordt door het meest bekeken sportporgramma van Nederland: NOS Studio Sport. Dat laat ze weten aan het AD. Als ze gevraagd wordt of het nog altijd haar droom is om Tom Egbers op te volgen bij Studio Sport, antwoordt de FOX-ster: “Vroeger wel. Nu zou ik twijfelen. Hij doet bijna alleen studiowerk, terwijl ik het geweldig vind om live vanaf de velden te presenteren. En nee, dat zeg ik niet omdat mijn werkgever meeleest.”

Bij veel kijkers staat Hendriks bekend als de babe van FOX, vanwege haar vrouwelijke outfits. Dat moet volgens haar van de Amerikanen. “Mijn stylist wil opvallende kleding en dat snap ik. En dan zijn er nog de regels van FOX Sports. Zo’n Amerikaanse tv-zender is strikt over de stijl van de presentatoren. Mannen in keurig pak, vrouwen vrouwelijk met hakken.

Toch denken ze achter de schermen bij FOX dat haar uiterlijk nog wel wat beter kan, ondanks haar extensions en oogligt. “Nog informeren ze bij visagie of het ‘misschien niet goed zou zijn iets aan mijn voorhoofdrimpels te laten doen’.”

Aanvankelijk was Hendriks vooral veelbesproken door de forumleden van Mokkels.nl, maar inmiddels wordt ze ook vakinhoudelijk gewaardeerd. “Veel vrouwen op tv moeten bij de start door iets heen. Zeker in die mannenwereld. Kijk naar Eva Jinek. Zij kreeg bakken kritiek over zich heen en nu reageert iedereen enthousiast.

Een lang interview met Hélène Hendriks kunt u lezen in het AD, via Blendle.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen