Feyenoord – PSV bezorgt FOX Sports een kijkrecord

De kraker in de kwartfinale van de KNVB beker tussen Feyenoord en PSV trok gisteren een totaal van 785.000 live kijkers op FOX Sports Eredivisie. Het is daarmee de best bekeken KNVB beker wedstrijd ooit op de zender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek, meldt het kanaal. Gemiddeld 616.000 mensen zagen via FOX Sports Eredivisie 1 hoe Feyenoord zich dankzij een 2-0 overwinning plaatste voor de halve finale. Daar kwamen op kanaal 3 nog eens 143.000 mensen bij.

Op dit derde kanaal FOX Sports Eredivisie 3 was een uitgebreide voorbeschouwing te zien. Op FOX Sports 5 was de wedstrijd te zien in combinatie met de ‘player cam’ die de hele wedstrijd de acties van een speler volgde. Het publiek koos ervoor om deze camera te richten op Steven Berghuis. Ruim 6.000 mensen maakten daar gebruik van.

Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook online live kunnen kijken, keken gemiddeld 20.000 mensen live naar de bekerkraker.

Voorafgaand aan Feyenoord – PSV wist AZ in eigen huis PEC Zwolle met 4 -1 te verslaan. Dit duel trok een gemiddeld aantal kijkers van 147.000.

De bekeravond bezorgde FOX Sports het hoogtste marktaandeel ooit voor een midweekse dag met meer dan 10 procent marktaandeel in prime time (SKO, M6+, 18-24h).

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen