Ajouad steunt Sylvana niet: ‘Maar zij is donkerder’

Ajouad El Miloudi steunt Sylvana Simons niet in de gedachte dat blanke mensen beter ‘wit’ genoemd kunnen worden in plaats van ‘blank’. Dat heeft hij laten weten op NPO Radio 1. El Miloudi heeft helemaal geen problemen met het gebruik van de omschrijving ‘blank’. “Misschien is het anders als je Sylvana Simons bent en een donkerdere huidskleur hebt dan ik, dat je het dan anders interpreteert. Maar vanuit mijn perspectief zie ik het probleem niet“, zegt de NPO-presentator.

Hij snapt het probleem van ‘blank’ niet. “Het enige wat ik kan zeggen is wat ik er persoonlijk van vind. Bij mij heeft het woord blank geen negatieve lading. Ik kan zelf met mijn Marokkaanse achtergrond misschien gezien worden als niet-blank, maar ik heb echt totaal geen probleem met het woord blank.”

Blank zou blanke mensen ’te positief’ omschrijven. Daarom noemt de NOS blanke mensen tegenwoordig wit. “Die negatieve associaties als superieur en rein ten opzichte van niet-superieur en niet-rein: ik heb daar persoonlijk – en dat is het antwoord dat ik nu kan geven – geen problemen mee. Die lading voel ik niet“, aldus El Miloudi.

Lees ook:
Ajouad El Miloudi: ‘Ik kan dikke Audi kopen’ (2015)
Ajouad El Miloudi: ‘Op mijn twaalfde was ik al rijk’ (2015)
Ajouad wil niet geassocieerd worden met homoparade (2016)
Ajouad El Miloudi ontkent bedreiging met vuurwapen (2017)
Ajouad El Miloudi ziet dronken vrouwen niet als sletten (januari)
Ajouad El Miloudi: ‘Sandra Schuurhof lijkt op een pony’ (januari)
Ajouad: ‘AT5 behandelde mij als de bedrijfsallochtoon’ (januari)

Foto: NPO

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen