Euvgenia: ‘Homo’s zijn helemaal vrij in Rusland!’

Euvgenia Parakhina vindt het zwaar overdreven wat er in Nederland gezegd wordt over de LGTBI-rechten in Rusland. Die groep mensen kan in Rusland alles doen wat ze willen. Dat heeft de tv-persoonlijkheid, bekend van RTL-dansshows, gezegd op NPO Radio 2. Parakhina, die ook vindt dat onze media Russische hacks verzinnen, stelt dat het in Rusland prima vertoeven is voor homo’s. “De gay-mensen bestaan daar, gaan naar de clubs en kunnen alles doen wat ze willen.

Ze gaf antwoord op een ingezonden vraag van dj Joost van Bellen. Hij vroeg: “Jij bent van Russische afkomst. Komt het ooit nog goed met de mensenrechten en de rechten voor gays, lesbians en transgenders? Daar maak ik me nog steeds heel veel zorgen over.”

Zij daarop: “Ik zal heel duidelijk dit antwoord geven. Het is niet zo erg zoals het hier wordt beschreven. De gay-mensen bestaan daar, gaan naar de clubs en kunnen alles doen wat ze willen.

Het is een beetje zoals in Nederland, aldus Parakhina. “In Nederland worden ook gays geslagen en ook niet geaccepteerd in kleine dorpjes in Zeeland of Friesland. In Moskou bestaat het officieel en zijn de mensen vrij.”

Dat het huwelijk niet officieel is in Moskou is correct, maar ik zal je vertellen: ik heb het document van Poetin gelezen waar heel veel over werd gediscussieerd en dat kwam vanuit bescherming tegen pedofilie. Ik denk dat Nederland zich daar druk om moet maken en niet om gayrechten in Rusland.”

Het is ‘ver overdreven’, aldus Parakhina.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen