CDA-minister Hugo de Jonge verbijstert Eva Jinek

Geplaatst op Sat 24 Feb 2018 om 11:00

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wist Eva Jinek vrijdag in haar talkshow te verbijsteren door te onthullen hoe hij aan zijn energieke voorkomen komt. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek las onlangs in de krant een treffende omschrijving van de minister. “Geen minister in Rutte III die zo monter en uitgeslapen oogt als Hugo de Jonge. Het lijkt iedere dag weer alsof de CDA’er net is teruggekomen van een lange strandvakantie“, zo was te lezen in de Volkskrant.

De talkshowkoningin confronteerde De Jonge ermee en vroeg aan hem: “Hoe doet u dat?

Vervolgens kwam zijn verrassende antwoord. “Een bekentenis op de late avond kan wel. Ik ga af en toe, zo nu en dan, of misschien wel om de week eigenlijk, even naar de zonnebank omdat je anders zou zeggen: wat zie je er beroerd uit.”

Het is algemeen bekend dat de zonnebank kan bijdragen aan de ontwikkeling van huidkanker. “Een minister van Volksgezondheid onder de zonnebank…“, sprak een zeer verbaasde Jinek dan ook.

De Jonge verdedigde zich: “Als ze drie keer op een dag tegen je zeggen: ‘Wat zie je er beroerd uit’, dan ga je je ook zo voelen. Dus ik dacht: dat kun je maar beter voor zijn. Nu weet je alle geheimen.”

Lees ook: ‘Minister verdedigde roken gewoon op televisie!’ (februari 2018)

Foto: KRO-NCRV
13 Reacties op “CDA-minister Hugo de Jonge verbijstert Eva Jinek”


 1. Uuuh

  Als mensen drie keer op een dag tegen je zeggen dat je er beroerd uit ziet, moet je je misschien realiseren dat dat gewoon hele nare mensen zijn?

 2. peter

  wat een bericht, je kan zien dat het tijd wordt voor MC om te stoppen

 3. Lodewijk

  Glad mannetje, alleen maar imagebuilding. Voorlopig gaan de CDA miljarden naar dat stel Farizeeers wat ze management en directie noemen. Misselijk man en dito partij.

 4. SOLANGE

  Zielig als je zo met je uiterlijk bezig moet zijn als kerel

 5. Mirna

  Mensen die zeggen dat ze alles verteld hebben hebben vaak duistere geheimen is mijn ervaring.

 6. Roos

  Hij komt helemaal niet energiek op mij over, eerder als een saaie slaapverwekkende pennenlikker die erg zijn best doen om vlot te willen doen met zijn clowns schoenen (gaap).

 7. Abjectief

  Weer typisch Eva, weer overduidelijk de NPO, de laafjes van de macht. Geen enkele scherpe relevante journalistieke vraag, het leek wel koffietijd. Waarom zit die vrouw daar nog? Het is toch geen amusementsprogramma?

 8. Remco

  Hij heeft de looks van Tony Neef, voor wat het waard is.

 9. ann-Lynn

  Drugs … ?

 10. Go Hugo!

  Ach jee, de moraalridder Jinek was weer eens verbaasd!

 11. Sil

  Misselijkmakend wordt steeds erger die bemoeienissen wat iemand doet :(

 12. Sven L.

  Wat is er slecht aan de zonnebank? Ik ga in de winter ook af en toe, anders zie je er verlept uit in de nichtenwereld ;)

  Alles met mate!

 13. Claudia rosa

  Help minister Hugo de jonge veilig en bruin de winter door !
  Wij bieden Hugo een spray tann aan 😁

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.