Bedrijf specialiseert zich in winnen The Voice of Holland

Het artiestenbureau Più Music van eigenaresse Basja Chanowski heeft zich gespecialiseerd in het winnen van het RTL 4-programma The Voice of Holland. Ze zorgde er al voor dat Julia Zahra en Maan de Steenwinkel wonnen, maar zat ook achter de overwinning van Jim van der Zee van vorige week. Daarmee komt het totaal aantal door Chanowski afgeleverde Voice-winnaars uit op drie. Jinek vond dat masterplan fascinerend en besloot Chanowski én Jim gisteren uit te nodigen.

Vroeger was het zo dat talentenjachtkandidaten compleet onbevangen aan een tv-show meededen, maar tegenwoordig zit er een hele industrie achter. Veelbelovende talenten kunnen aankloppen bij Chanowski en als zij in hen gelooft, dan gaat het Voice-traject van start.

Chanowski ontdekte ook Jim. “Ik krijg heel veel filmpjes te zien. In het geval van Jim kreeg ik het filmpje van een geluidsman uit ons collectief. Ik lag toen in bed. Ik opende het en eigenlijk heb ik vaak bij een talent maar dertig seconden nodig om een gevoel te krijgen.

Na het bekijken van het filmpje, spraken de twee al snel af. Jim wilde eerst een jaar gaan reizen, maar daarna belde hij haar opnieuw op en startte het Voice-traject. “Ik had eerst niet het beeld dat ik paste in The Voice. Toen ik terugkwam was het een ander verhaal.

Hoe groot was haar rol bij The Voice? “Er wordt vaak gezegd dat je niet mee moet doen aan dat soort programma’s, vanwege wurgcontracten, maar het enige wat die mensen doen is televisiemaken. Dat is gewoon hun vak. Dus als jij vanuit jouw vakgebied met een plan komt en je communiceert dat goed… Ik leer ze dus hoe je met dit soort partijen kunt communiceren. Daar hebben we het elke dag over. Ik fluister van alles in.

Dat masterplan van Chanowski blijkt goed te werken. “Het is de zoveelste Voice. Ik heb al meerdere talenten gehad, waaronder Maan en Julia. De strategie werkt zeg maar goed, maar die is bij iedereen heel erg op maat. Je bewandelt samen een pad. Bij de een is dat wat korter en bij de ander langer.

Het item in Jinek kunt u terugzien op de website van de talkshow.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen