Jeroen van Inkel: ‘Bij NPO zijn radio-dj’s veel vrijer’

Jeroen van Inkel kan na een maand in de ochtend van NPO Radio 5 met volle overtuiging zeggen dat radio-dj’s bij de publieke zenders veel vrijer zijn dan bij de commerciële zenders, zoals zijn vorige werkgever Radio Veronica. Dat zegt hij bij MAX Vandaag. Van Inkel heeft vanaf 1995 voor commerciële zenders gewerkt. “Ja, dat is echt een wereld van verschil. Het mooiste voorbeeld wat ik kan geven is de manier waarop er met muziek wordt omgegaan“, aldus de radiomaker van Omroep MAX.

Hij doelt op de publieksonderzoeken die de commerciëlen uitvoeren. “Bij de commerciële zenders houden ze muziekonderzoeken. Dan worden mensen die binnen het profiel van de luisteraar vallen gevraagd om muziek te beoordelen en op basis daarvan worden de afspeellijsten samengesteld die een tijd lang gebruikt worden in de uitzendingen.”

Op basis daarvan wordt de playlist samengesteld. “Zo kan het voorkomen dat er van een bepaalde artiest maar 5 nummers worden gedraaid, terwijl een dj van mening is dat nog zeker 5 andere nummer van diegene ook leuk zijn om te draaien.”

Bij de publieke omroep krijg je als dj veel meer de ruimte om de luisteraars de door jou gekozen muziek te laten horen en dat vind ik echt een verademing. Dat past veel beter bij mij.

Het hele interview met Jeroen van Inkel kunt u lezen op de website MAX Vandaag.

Foto: Nico Kroon, Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen