Angela de Jong vond tv-ruzie Dolf en Matthijs heerlijk

Krantendiva Angela de Jong heeft erg genoten van de tv-ruzie tussen Dolf Jansen en Matthijs van Nieuwkerk. Dat laat ze weten in haar column in het AD. Van Nieuwkerk pakte Jansen aan omdat hij het gezicht is van het in opspraak geraakte goede doel Oxfam Novib. Aan het eind sprong de cabaretier boos van tafel. De Jong: “Man, man, man, dit was nu echt een voorbeeld van hoe een discussie in een talkshow zou moeten zijn. Het was puntje-op-de-bank-tv. Daar gebeurde wat.

Als er al eens iets gebeurt in een talkshow, dan gaat het vaak om een confrontatie tussen twee gasten, maar nu was Van Nieuwkerk een van de hoofdrolspelers en dat was leuk, aldus De Jong. “Deze rol stond hem zeker net zo goed als zijn strak gesneden jasje.

Het was zooo spannend, vindt De Jong. “Je zag als kijker bij allebei de bloeddruk stijgen naarmate het gesprek duurde en eigenlijk geen steek verder kwam.”

Toch was het niet alleen maar sensatie, want het ging daadwerkelijk ergens over, stelt ze. “Je werd als kijker bij de kladden gegrepen en gedwongen om na te denken wat jíj zou doen. Ik wist het antwoord niet.”

De hele AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen