Tim den Besten vond Eva Jinek stijve vrouw

VPRO-presentator Tim den Besten vindt dat Eva Jinek zich sterk ontwikkeld heeft als dé late-night-presentatrice van ons land. Dat geeft hij aan in de VARAgids. Lange tijd vond Den Besten de KRO-NCRV-presentator veel te stijf. “Ik ben fan van Eva Jinek. Voorheen kwam ze op televisie nog over als een stijve vrouw. Ik was weleens te gast bij haar en na de uitzending veranderde ze dan echt. Ze bleek zo gek, maar leuk gek. Heel uitbundig. Heel anders dan wanneer de camera aanstond.”

Dat vond Den Besten altijd heel erg jammer. “Maar nu merk ik dat ze haar gekkigheid ook tijdens de uitzending toestaat“, zegt het televisietalent.

Tegenwoordig kan hij hartelijk om haar lachen als hij naar Jinek kijkt. “Ik moet vaak zo om haar lachen. Om van die kleine dingen, een blik, een woord. Of zoals ze laatst tegen Jules Deelder zei: ‘Hier aan tafel geldt een bepaalde basisbeleefdheid.’”

Jinek is sinds vorig jaar zes maanden per jaar te zien op de late avond van NPO 1. Ze heeft wel de maanden gekregen waarbij er relatief weinig actualiteit is. In de overige maanden is Pauw op tv.

Foto: VPRO

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen