Humberto boos: ‘Foto van trompetvogel afgekraakt’

Humberto Tan is ‘not amused’ dat zijn foto van een trompetvogel finaal is afgekraakt op een Facebookpagina over natuurfoto’s. Dat laat hij weten in de Panorama. Tan was lange tijd lid van de pagina, maar is er nu met stille trom vetrokken. “Ooit was ik lid van een Facebookpagina over natuurfoto’s. Puur omdat ik dat soort foto’s mooi vind. Na een tijdje besloot ik daar zelf ook een foto te plaatsen, van een trompetvogel, waar ik echt trots op was. Nou, dat heb ik geweten“, zegt hij.

De presentator voelde zich niet geaccepteerd door de andere leden. “Waar anderen hooguit vijftien reacties kregen, vooral positief, werd ik overladen met bakken kritiek. Sterker nog, ze gingen mijn foto zelfs bewerken.”

Die fotobewerkingen waren voor Tan de druppel. “Ik weet zeker: als Henkie, Pietje of Annemarie exact diezelfde foto hadden geplaatst, was dat nooit gebeurd.”

Nogmaals, ik vind het prima als ze mijn foto’s bekritiseren. Maar ze moeten mij niet vertellen dat ik het helemaal anders had moeten doen. Je gaat toch niet aan een foto van iemand anders zitten?

De trompetvogel is een vogel uit de familie van de trompetvogels. Deze standvogel heeft de grootte van een hoen, maar staat hoger op de poten.

Het Panorama-interview met Humberto Tan kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen