Tom Kleijn ziet Nieuwsuur-presentatie niet zitten

Brandpunt-gezicht Tom Kleijn ziet het niet zitten om zijn baan als verslaggever in te ruilen voor dat van presentator, van bijvoorbeeld Nieuwsuur. Dat laat hij weten aan Het Parool. Kleijn wil niet in een positie komen als die van Eelco Bosch van Rosenthal, die naast verslaggever ook Nieuwsuur-presentator is. “Ik heb dat in 2008 een tijdje gedaan voor Nova, voordat ik naar Amerika ging. Dat was best prestigieus en ik vond het eervol. Het gaat om een onderdeel van het vak dat je dan leert.

Het was interessant om te doen, zegt Kleijn. “Maar het was óók een kantoorbaan. Begrijp me niet verkeerd, je moet goed kunnen interviewen, een gastheer zijn voor de mensen die in de studio komen praten en snel kunnen schakelen. Het is echt een gevarieerd vak.”

Maar wel een gevarieerd vak met nadelen, stelt hij. “Jeroen Pauw heeft ooit gezegd: als je in de studio zit, kun je het gevoel hebben dat jij de hele dag binnen zit en dat mensen komen vertellen hoe het buiten is. Dat herkende ik wel.”

Ik vond de verhalen van de correspondenten waar ik mee sprak vaak interessanter dan wat ik vertelde.”

Het Parool-interview met Tom Kleijn kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen