Thom Hoffman boos op SBS: toekomst Tinus onzeker

Geplaatst op Tue 23 Jan 2018 om 11:00

De Thom Hoffman-serie Dokter Tinus keert mogelijk niet terug op SBS 6 en dat vindt de acteur buitengewoon kwalijk. Dat heeft hij laten weten in het WNL-programma ‘t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Hoffman ergert zich er behoorlijk aan dat er nog geen groen licht is gegeven voor een zevende seizoen van de serie. “De serie wordt van jong tot oud heel enthousiast bekeken. Het pikante eraan is nu dat we eigenlijk op dit moment niet weten wat er met de serie gaat gebeuren“, zegt hij.

De beslissing is ‘nog hangende’, aldus Hoffman. “Men wikt en weegt. Ik vind het eigenlijk naar de kijkers toe heel belangrijk dat wij door kunnen gaan en dat wij het verhaal in elk geval heel mooi kunnen afronden. Waar dat gaat gebeuren? Ik hoop gewoon bij SBS, waar we thuishoren.

De acteur hoopt dat SBS uiteindelijk toch overstag gaat. “Ik heb nog altijd de stille hoop dat het gaat gebeuren. Er zal de komende weken misschien meer duidelijkheid over komen.”

Ik zal in elk geval blijven knokken dat Tinus zijn verhaal keurig netjes wordt doorverteld en verder verteld voor de 1,5 miljoen kijkers per keer.”

Foto: SBS, Reinier Bergsma
20 Reacties op “Thom Hoffman boos op SBS: toekomst Tinus onzeker”


 1. Joris

  RTL.. sla toe!

 2. Erik

  Dit moet inderdaad netjes afgerond worden.bestel anders gewoon zoals seizoen 1 slechts 8 afleveringen

 3. west

  SBS is op sterven na dood. ..Utopia scoort nog een beetje maar daar stoppen ze ook mee. Domme lui daar…
  Deze serie is al vervangen door Zomer in Zeeland

 4. Ron

  Onbegrijpelijke beslissing dit. Het paradepaardje op drama gebied bij SBS stoppen. Dom. Maar ja dat is SBS’s middle name.

 5. Vrede

  Dat dit soort oubollige series nog bekeken worden met al het aanbod op o.a. HBO en Netflix.

 6. frank

  Netjes afronden in een laatste seizoen waarin Dr. Tinus naar Spanje verhuisd zou leuk zijn.

 7. JCB

  Ik vind het eigenlijk naar de kijkers toe heel belangrijk dat wij door kunnen gaan -> Ik vind het eigenlijk naar mn portemonnee toe heel belangrijk dat wij door kunnen gaan

 8. insider

  ik heb zelden zo’n slechte over de top geacteerde serie gezien.

 9. Lindsay

  Vrede 11.29 jij spoort van geen meter wil je die Amerikaanse Netlix shit vergelijken met Tinus.? Wat jij eens moet doen bij je Netflix shit dat is de spraak gewoon vertalen naar Nederlands en dan kijken of je nog acteerprestatie ziet?? NOT gewoon niet. Dokter Tinus is helaas bij SBS maar een top-serie en prima acteurs.
  Weet je wat je eens moet doen die shit van Elton John vertalen in het Nederlands dan is zelfs Frans Bauer of Vader Abraham een super ster.
  Nadenken en niet als een liberaal schaap alles na blèren.

 10. karel

  4 reclameblokken van 8 minuten in een zoveelste herhaling van een film zal wel meer geld genereren.

 11. Sean

  Zou belachelijk zijn van SBS om hun enige(?) programma dat over een miljoen kijkers trek stop te zetten. Maar aan de andere kant kon je toch wel erg merken dat ze afgelopen seizoen zelf de scripts moesten schrijven. Het was een stuk minder dan voorgaande seizoenen die gebaseerd waren op de originele Britse scripts.

 12. Luister nou

  Dokter Tinus is niet van Talpa. Daarom zal Zomer in Zeeland ook wel stoppen na 1 seizoen.

 13. Otto Groeneveld

  Tinus is de leukste serie die SBS heeft en als je die weg gaat doen ben je niet goed snik. Zal Johny wel mee te maken hebben.

 14. Jelte

  Het vorige seizoen was gewoon minder leuk… Op een gegeven moment moet je stoppen en de serie niet blijven uitmelken. Een paar afleveringen om de serie mooi af te sluiten lijkt me prima. Wellicht nog een film erachteraan.

  SBS heeft veel te lang gewacht met zoeken naar serieuze opvolgers. Tijdje terug hadden ze nog een mooi setje series met Danni Lowinski, Tinus, Bureau Raampoort, Celblok H… Dadelijk allemaal gestopt, met geen enkele vervanger. Zomer in Zeeland gaat ‘m namelijk niet worden.

 15. Doe

  Zou 10 afleveringen doen. Mooi afgerond op 60 afleveringen. Het seizoen kan dan op 3dvds met op disc drie aflevering 59 en 60 en wat bonusmateriaal zoals audiocommmentaar bij deze afleveringen. Behind scenes footage.

 16. Doe

  Zou ook gewoon Cel Blok H weer doen. Er hoeft niet perse een jaar of minder tussen te zitten. Tinus s7 ksn ook in September 2019 en dan eerst cel blok h s5.

 17. Japie

  Nooit gekeken, ik vond die vent meteen al uiterst irritant.

 18. Dennis

  Gaat niet meer goed komen, ging al bagger slecht, John zal de zenders ook net als tv10 en talpa geheel kapot maken, niemand kijkt er meer naar.

  Als je als eigenaar de beste programma’s op de concurrent zet is het een kwestie van maanden.

 19. Peter

  Die gefossileerde mediatycoon kan niet hebben dat de ptogramma’s die wel goed bekeken worden op SBS niet uit zijn mollengang komen.

 20. tammer

  Het wrange is dat een goedkope Amerikaanse flutserie die 220.000 kijkers trekt commercieel interessanter is voor SBS dan een goedbekeken Nederlands kwaliteitsproduct.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.