‘NPO vult zondag tot nok, maar verwaarloost de vrijdag’

Tv-columniste Angela de Jong van het AD vindt het onbegrijpelijk dat de NPO de zondagavond tot de nok toe heeft gevuld, terwijl op vrijdagavond prime time al maanden herhalingen van Flikken worden uitgezonden op vlaggenschip NPO 1. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De Jong wijst haar lezers op de missers van Frans Klein. “Frans Klein is de Erland Galjaard van de Nederlandse Publieke Omroep. De directeur televisie die verantwoordelijk is voor wat u en ik te zien krijgen op NPO 1, 2 en 3.”

De tv-criticus somt meerdere van haar kritiekpunten over Klein op. Zo vindt ze het onbegrijpelijk dat hij 5 Jaar Later van de buis heeft gehaald, is ze kritisch over ‘bizarre keuzes in de programmering op zaterdagavond’, over de vele kansen die hij non-talenten geeft én over zijn idee om Humberto Tan te vragen voor het DWDD-slot.

En nu heeft Klein het voor elkaar gespeeld om op zondagavond tegelijkertijd De Curling Quiz, Door het hart van China én De Luizenmoeder uit te zenden. Ze trekken alle drie meer dan een miljoen kijkers. “Dat is écht knap, zeker in een tijd dat tv al een paar keer op sterven na dood is verklaard.”

Wat ik dan niet snap: waarom is het op zondagavond zo dringen, terwijl de NPO-kijker op vrijdagavond met een herhaling van Flikken Maastricht letterlijk naar The Voice op RTL wordt gejaagd?

Dus kom op Frans, verras ons ook op vrijdag. Maak jezelf onsterfelijk.”

De AD-column Van alles kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen