Slimste Mens ‘leuke aanvulling’ op pensioen Freriks

Philip Freriks ziet het salaris dat hij voor kijkcijferhit De Slimste Mens ontvangt als een ‘leuke aanvulling’ op zijn pensioen. Dat laat hij weten in de Avrobode. Freriks doet De Slimste Mens niet omdat hij heel hard geld nodig heeft, maar het salaris is mooi meegenomen, zegt hij. “Het is niet een absolute noodzaak maar wel een leuke aanvulling op mijn bescheiden pensioen. Mijn criterium om door te blijven werken is vooral of ik er lol in heb“, zegt de 73-jarige presentator in het programmablad.

Voor het geld doet Freriks het niet meer. “Het zou toch triest zijn als ik op mijn leeftijd dingen zou moeten doen waar ik geen zin in heb, dat gun ik niemand. Ik hoef niet meer en het is een ongelofelijke luxe, dat ook je nee kunt zeggen. Het is een paar weken hard werken voor De slimste mens maar wel met een leuke ploeg mensen, wat wil je nog meer. En je doet nog mee, dat is heel mooi.”

Vijf jaar geleden dachten Maarten en ik dat we het een zomertje zouden doen. De producent zei toen al, ‘Philip, je zult er nog raar van staan te kijken als je dit programma nog steeds op je 75ste presenteert’.”

Ik ben nog geen 75, maar wel al aardig op weg.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen