‘NPO organiseerde om de haverklap dinertjes, RTL niet’

De flamboyante EenVandaag-vrouw Suzanne Bosman vindt dat de NPO tegenwoordig heel erg zuinig is geworden. Dat laat ze weten in de tv-gids KRO Magazine. Bosman stapte in 2014 over van RTL naar de NPO toen de NPO nog een geldverslindend orgaan was . “Toen ik begon bij de publieken was het zo’n beetje net het einde van de ‘gouden tijden’. De tijden dat het niet op kon. Met Het Oog Op Morgen werd door wel tien mensen gemaakt. Tegenwoordig door twee.”

Maar ook in activiteiten na werktijd blonk de NPO uit. “Om de haverklap werd er buiten de deur gegeten. Bij RTL niet. Dat was een andere wereld. Er werd ongelooflijk hard en efficiënt gewerkt. De communicatie was veel directer. Nu ik terug ben bij de publieke omroep merk ik dat hier een grote slag is gemaakt. Er wordt scherper gebudgetteerd en men werkt veel harder dan vroeger.”

Waarom stapte ze eigenlijk over naar de NPO? “Vanwege mijn liefde voor radio maken. Ik werd benaderd. Iemand zei dat EenVandaag ook een radio- programma zou worden en vroeg of ik interesse had. Ik weet niet of het valse romantiek is, maar bijna iedereen die ooit bij de radio heeft gewerkt kijkt daar met weemoed op terug. Ik ook.”

Radio is intiemer. Je werkt met een paar collega’s nauw samen in zo’n radiostudio. Bij een tv-uitzending wordt alles vooraf geproduceerd en dan sta ik in mijn eentje in de studio alles voor te lezen. Eens per week vind ik dat nog steeds leuk hoor. Ik heb niet lang over mijn overstap hoeven nadenken.

Foto: AVROTROS, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen