Slechte start voor dagelijkse NPO 3-quiz Switch

De dagelijkse NPO 3-quiz Switch met Klaas van der Eerden is maandagavond niet best van start gegaan. De eerste aflevering wist om half acht ’s avonds 173.000 kijkers te bekoren, goed voor 3,1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Avrotros-titel Switch zorgde voor een flinke kijkcijferdip in de programmering van NPO 3: het Jeugdjournaal ervoor trok 382.000 kijkers (7,4 procent), terwijl 3 Op Reis Midweek erna 259.000 kijkers (4,1 procent) scoorde.

Switch stelt behoorlijk teleur, al scoort het programma niet héél ver onder het avondgemiddelde van NPO 3. De televisiequiz zit 16 procent onder dat gemiddelde van 3,7 procent. Als de kijkcijfers van het programma stijgen in plaats van dalen, zou het nog wat kunnen worden.

Met Switch toont NPO 3 voor het eerst in tijden weer ambitie in de vooravond. De vooravond van de zender is eigenlijk nooit meer wat geworden sinds De Wereld Draait Door op 1 januari 2014 vertrok naar NPO 1.

Alle nieuwe projecten op de zender in het voormalige DWDD-slot (19.30 tot 20.30 uur) zijn mislukt. Van de soaps 4JIM en StartUp tot Jan Rijdt Rond en vorig jaar nog Jan Versteegh De Quickest Quiz.

In april 2016 was NPO 3-baas Suzanne Kunzeler het zó zat, dat ze al haar vooravondpogingen staakte en de focus legde op prime time. Nu is er met Switch toch weer een ambitieus project in de vooravond.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen