Anita Witzier jaagt Jan Roos definitief weg bij NPO

Jan Roos wil nooit meer in een programma van de NPO verschijnen. De druppel was de opname van het KRO-NCRV-programma De Reünie met tv-ster Anita Witzier afgelopen weekend. Dat schrijft hij in zijn column bij De Dagelijkse Standaard. Roos was uitgenodigd voor het programma als onderdeel van de reünie van zijn vroegere schoolklas. Hij twijfelde al, maar zijn vriendin raadde hem aan om ook eens een andere kant van hem te laten zien. Daarom ging hij toch overstag.

Uiteindelijk was het best gezellig met zijn oud-klasgenoten, tótdat Witzier roet in het eten gooide, aldus Roos. “Toen het hoofdstukje Jan Roos werd behandeld trok presentatrice Anita Witzier een gezicht of ze net in een vers gedraaide honderdrol was gestapt.”

Witzier startte al snel een filmpje in met oude PowNed-beelden waarop hij Kamerleden aanspreekt op hun uiterlijk. “Het mooie is dat overal waar ik bij de NPO kom dit stukje steeds weer wordt getoond. Bij Jinek, bij Nieuwsuur, bij Pauw en ga zo maar door. Steeds weer dat stukje van een jaar of vier geleden zonder te vermelden waar het precies over ging. En daarmee doen ze precies wat ze anderen steeds van beschuldigen: selectief knippen en framen.”

Zijn veelgeprezen nachtradioprogramma Echt Jannen kwam niet aan bod, net als het Oekraïnereferendum waarvan hij de voorman was, aldus Roos. “Alleen maar weer dat filmpje.”

En daarna vroeg Anita, met een blik of ze net gefermenteerde stierenballen had gegeten, of ik vroeger ook zo’n naar mannetje was, dat alleen maar mensen kon pesten. Het algemene antwoord uit mijn klas was dat dat best wel meeviel en dat je erg met mij kon lachen. Maar dat was haar niet negatief genoeg.”

De Reünie was al bij hem thuis geweest en filmde Roos daar als familieman. Witzier was daar behoorlijk ‘verbaasd’ over, aldus Roos. “Na het vertonen ervan kirde Anita dat ze dat nou echt niet achter me had gezocht.”

Dat ze daar mee bevestigde dat juist zij vooringenomen is, dat juist haar beeld alleen maar negatief is en niets met de werkelijkheid te maken heeft zal er waarschijnlijk nooit ingaan. Maar ik besloot wel om mij nooit meer te laten gebruiken door de NPO. Als ze een Kop van Jut zoeken bellen ze maar een ander.”

De volledige column van Jan Roos kunt u lezen op de website van De Dagelijkse Standaard.

Foto: BNN-VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen