Shula Rijxman verdedigt Curling met de Sterren

NPO-baas Shula Rijxman verdedigt het nieuwe amusementsprogramma De Curling Quiz, een soort ‘curling met de sterren’ met Frans Bauer als presentator. Ze vindt dat de show past bij een brede publieke omroep. Dat heeft ze gezegd in WNL Op Zondag. Gastheer Rick Nieman sprak Rijxman aan op de Bauer-show, omdat hij dit specifieke programma geen publieke taak vindt. De NPO-baas wilde er echter niet te veel op ingaan. “We moeten hier niet gaan spreken over individuele titels.”

Zo veel mensen, zo veel meningen, aldus Rijxman. “Iedereen houdt van zijn eigen programma, daarom is het mooi dat we zo’n brede publieke omroep hebben.”

Maar dit is toch gewoon inhoudsloos amusement? “We testen ieder jaar opnieuw onze programma’s. Met de mediawet wordt de publieke waarde van onze tv-programma’s gekeken. Dat doen we hartstikke goed: een dikke 8. Als er een programma is dat minder voldoet aan de publieke waarde, dan zullen we vanzelf zo’n programma moeten gaan veranderen of een andere plek geven.”

En hoe zit het inmiddels met het weinig bekeken NPO 3? Heeft dat nog bestaansrecht? “Het gaat fantastisch. De laatste cijfers laten zien dat het gegroeid is. Jongeren kijken natuurlijk minder direct lineair televisie, maar nog steeds heel veel. Die wil je ook niet in een stadion hebben. Heel veel programma’s die online doorbreken, beginnen eigenlijk op NPO 3. Ik zou jongeren graag heel dicht bij de publieke omroep willen houden.”

Lees ook:
Frans Bauer op NPO 1 met Curling met de Sterren (16 november 2017)
Shula Rijxman: ‘Klein heeft Tan benaderd? Ik beslis!’ (gisteren)

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen