SBS 6 start met Zomer in Zeeland: Boissevain twijfelde

SBS 6 begint vanavond op het tijdslot van Dokter Tinus met een nieuwe serie die wel heel erg aan Dokter Tinus doet denken: Zomer in Zeeland. Net als in Dokter Tinus draait het hierin om een man die naar een klein dorp verhuist, waar hij te maken krijgt met ietwat merkwaardige inwoners. Bovendien is er een rol weggelegd voor Dokter Tinus-actrice Jennifer Hoffman. De hoofdrol is voor Daniël Boissevain, die onthult dat hij even flink twijfelde over zijn deelname aan deze serie.

Zomer in Zeeland is gebaseerd op de Australische serie 800 Words. Toen Boissevain voor de serie gevraagd werd, bekeek hij het origineel. “Daar werd ik niet heel enthousiast van; het oogde een beetje als een soap. Ik vond dat de Nederlandse remake beter moest worden. Nadat ik in een gesprek met de producer en de twee regisseurs hun ideeën over de serie had aangehoord, besloot ik het toch te doen. Volgens mij is het ons gelukt om het niveau wat op te tillen. Dat zit vooral in hoe het in beeld is gebracht“, vertelt hij in de Avrobode.

De opnames vonden in de zomer plaats in het Noord-Hollandse Egmond aan Zee. “Het was hard werken. Omdat ik de hoofdrol speel, had ik praktisch elke dag opnames. Dat betekende 72 draaidagen zonder tussenpozen. Dat vond ik best pittig, want het waren lange dagen. Bovendien hadden we een echte Nederlandse zomer: zonnig weer afgewisseld met regen. Dat het aan zee was, maakte het wel bijzonder.”

Lijkt het niet een beetje te veel op Dokter Tinus? “Niet. Zomer in Zeeland is echt een andere serie. Er zit meer drama in. Het gegeven dat Sjors en zijn kinderen hun echtgenote en moeder hebben verloren, zit door het verhaal gevlochten.”

De enige overeenkomst is Jennifer Hoffman. Zij speelt Juul, de eindredacteur en goede vriendin van Sjors. Of hij een nieuwe liefde ontmoet? Daar kan ik natuurlijk niets over zeggen. Als het aanslaat, hoop ik zeker op een vervolg. Ik vind het echt een geslaagde serie geworden.

Zomer in Zeeland is om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen