SBS 6 gunt Winston presentatie hitshow The Wall

Het was al even bekend dat SBS 6 de internationale tv-hit The Wall heeft binnengehengeld, maar nu is ook duidelijk wie de zender vereert met de presentatie. Het wordt Winston Gerschtanowitz. Dat vertelde hij dinsdagavond laat zelf in Shownieuws. Gerschtanowitz vindt het een grote eer. “Als presentator gebeurt het eens in de zoveel tijd dat er een nieuw format in de markt is. Een format waarvan je denkt: het zal toch niet gebeuren dat ik dat kan presenteren.

The Wall is zo’n format, aldus de presentator. “Dus toen ik hoorde dat het naar SBS kwam hoopte ik er al een beetje op, maar nu het echt zo is, kan ik bijna niet wachten om de studio in te gaan.”

The Wall is een programma over een enorme muur. Op die digitale muur vallen ballen naar beneden die beneden in enorme geldbedragen kunnen vallen. “Het mooie aan The Wall is dat je die ballen naar beneden laat gaan en die kunnen dus vallen op allerlei geldbedragen, maar het kan zomaar gebeuren dat het je lucky night is en dat je daar echt met tonnen naar huis gaat.”

Dit wordt een megashow, aldus Gerschtanowitz. “Moet je voorstellen dat je daar staat met je partner en dat je gewoon de kans hebt met een spel mee te doen waarbij je gewoon een paar honderdduizend euro’s wint.”

Shownieuws-deskundige Kim Kötter denkt dat Gerschtanowitz in zijn handjes mag knijpen: “Ik kan je wel vertellen: dit wilde dus echt iedereen presenteren. Het is echt hét programma, de sensatie uit het buitenland. Het is al in 25 landen op tv en echt een groot succes. Daar wil je natuurlijk bij horen. Wij krijgen het dan bij SBS en onze eigen Winston mag het presenteren.

De eerste aflevering van The Wall is komend voorjaar al te zien op SBS 6. Andere gegadigden voor de presentatie zullen onder meer Irene Moors en Kim-Lian van der Meij geweest zijn.

Foto: SBS, Sander Stoepker

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen