Kritiek op humorloze tirade Dolf Jansen in DWDD

Het is verbijsterend dat Dolf Jansen steeds maar weer zendtijd krijgt in De Wereld Draait Door, terwijl zijn grappig bedoelde optredens zo humorloos zijn dat je je als kijker gewoon plaatsvervangend schaamt. Dat is de teneur van socialmedia-reacties op zijn optreden van dinsdagavond. Jansen had voor het begin van de uitzending een grappig bedoeld item bedacht over DDoS-aanvallen. De grap was dat hij allerlei situaties opnoemde waarbij iets fout gaat en dat weet hij dan aan DDoS.

De minutenlange tirade was zo flauw en nergens op slaand, dat pijnlijk genoeg niemand erom kon lachen. “RTL, ken je RTL? Als je kijkt naar de programmering van RTL vanavond, dit kan toch niet serieus bedoeld zijn? Dit is toch DDoS? Dat zijn toch allemaal fake dingen?“, was het niveau van zijn miniconference.

Een andere grap was dat ‘Robin van Persie met DDoS’ de schuld is als PSV straks zijn volgende wedstrijd verliest. Alles wat mis gaat komt door DDoS, gierde hij.

Waar gáát dit over, en wat doet die man op tv, dachten veel kijkers. “Het ergste aan Dolf Jansen is dat hij zichzelf als enige grappig vindt“, zegt kijker Daan.

Twitteraar Ton noemt het ‘pijnlijk niet leuk’. “Aardig en collegiaal van Dolf Jansen. Om Soundos te laten merken dat het nog erger kan.

Schrijver Peter merkt op: “Dolf Jansen praat. Niemand lacht. Nie-mand lacht. Zelfs niet beleefd.

Docent Nederlands Ruben twittert: “Elke keer als Dolf Jansen ‘eeeuuhh’ zegt, had ‘ie een lach verwacht. Dat u het even weet.

Meneer Velpersma snapt niet waarom Jansen steeds mag aanschuiven: “Wat weet Dolf Jansen toch over Matthijs van Nieuwkerk dat ‘ie er weer mag aanschuiven met zijn hysterische cliché-grappen.

En Literair Nederland-recensent Kaj Peters: “Wel hypocriet: Soundos kreeg de wind van voren en bijna volledig van het beeld; Dolf Jansen is al een jaar of vijf niet meer grappig, en nog steeds kind aan huis bij die programma’s.

Tot slot merkt Wedderplase op dat de moeder van Jansen schijnbaar een DDoS-aanval had tijdens haar bevalling.

Het item met Dolf Jansen kunt u hier terugkijken.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen