RTL 4 luistert niet naar kijker: ‘RTL Late Night blijft’

RTL 4 is niet van plan om te luisteren naar de roep van zijn kijkers voor iets anders op de late avond. Ze ‘peinst er niet over’ om Humberto Tan en zijn RTL Late Night van de buis te halen. Dat zegt een woordvoerder vandaag tegen het AD. Het is verbijsterend dat een grote familiezender zijn kijkers zo in de kou laat staan. Woensdag noteerde Late Night zijn minst bekeken aflevering ooit met 297.000 kijkers en zelfs op de Voice-vrijdag is Eva Jinek nu groter, maar Tan mag gewoon verder.

Hoewel Humberto Tan al ruim een jaar belabberd scoort, heeft hij volgens RTL nóg meer tijd nodig om te herstellen. “Het heroveren van de harten van de kijkers is moeilijk en we zullen ons geleidelijk aan terug moeten vechten.

Er wordt volgens RTL 4 hard aan gewerkt om RTL Late Night te reanimeren. “Dat is een proces van behouden wat goed is en veranderen wat beter kan, maar een ding staat vast, RTL Late Night blijft. De cijfers zullen ongetwijfeld nog vaker fluctueren, dat hoort erbij, maar we geloven in het programma, in het team en in Humberto.

Jasper van Doesselaar van mediabureau MAGNA, dat zendtijd inkoopt voor adverteerders, denkt dat het vooral een eerkwestie is van tv-baas Erland Galjaard. “Het is het geesteskind van Erland Galjaard, die heel lang zocht naar de opvolger van Barend & Van Dorp. En die leek hij te hebben gevonden, want in het begin scoorde het zeer goed. Dus ze zullen alles op alles zetten om het te verbeteren en te behouden.”

Een eigen latenighttalkshow geeft de zender kwaliteitswaarde. Dat nu al stoppen is zonde. Maar het moet wel kijkers trekken. Als de cijfers zo blijven, denk ik niet dat het nog een jaar gaat duren.”

Het lijkt er dus op dat Erland Galjaard zijn eigen eergevoel belangrijker vindt dan het plezier van de kijker. De oproep van Angela de Jong om met de talkshow te stoppen krijgt voorlopig dus geen gehoord.

De trots van Galjaard betekent wel goed nieuws voor Eva Jinek. Zij kan zich de komende tijd verheugen op een nagenoeg concurrentieloos tijdslot.

Het AD-artikel Stekker uit RTL Late Night of niet…? kunt u lezen op AD.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen