Angela de Jong: ‘RTL 4 moet lijdensweg Tan beëindigen’

Het wordt tijd dat RTL 4 zich een goed werkgever toont en de lijdensweg van Humberto Tan en zijn redactie beëindigt. Dat schrijft tv-columniste Angela de Jong vandaag op de website van het AD. Tan mag al een jaar aanmodderen van RTL 4; gisteren scoorde RTL Late Night met 297.000 kijkers een nieuw laagterecord. “Natuurlijk is het niet leuk om toe te moeten geven dat het over is, maar je mag uit misplaatste trots en bovenmaatse ego’s je werknemers niet zo laten bungelen“, zegt De Jong.

Het begint gewoon zielig te worden voor Humberto Tan, vindt De Jong. “Ik merk dat ik medelijden met hem krijg. Ja, u leest het goed. Ik heb met Humberto te doen. En met zijn redactie.”

Het is velen een raadsel waarom RTL Late Night zó lang de tijd krijgt. RTL 4 moet nu echt maatregelen nemen, vindt De Jong. “Als je het dan vertikt om écht grote ingrepen te doen in het format – andere onderwerpkeuze, wisselende presentator – dan rest geen andere optie om de stekker eruit te trekken. Dat is slikken voor iedereen, dat snap ik best, maar wel het meest menselijk.”

Dan kan Humberto weer gewoon stralen in The Big Music Quiz en Het Zijn Net Mensen. Zijn redactie vindt ook zo een andere baan. En, geloof me, binnen afzienbare tijd is iedereen de kijkcijferval van het afgelopen jaar vergeten.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen