‘Revival Op Goed Geluk best een gok voor RTL’

Televisiewetenschapper Maarten Reesink denkt dat RTL 4 best een gok neemt met de revival van Op Goed Geluk, de vroegere datingshow van Carry Tefsen. Dat laat hij vandaag weten in De Telegraaf. Op Goed Geluk keert zaterdag terug op de buis met Gordon als de nieuwe presentator. Reesink vraagt zich af of mensen dit anno 2018 wel slikken. Hij noemt Adam Zkt. Eva als een datingshow die bij de tijdsgeest van nu past. “Wat dat betreft is deze revival best een gok“, geeft hij aan.

In Op Goed Geluk zien de kandidaten níet wie hun potentiële partners zijn. “In dit programma krijg je in eerste instantie juist helemaal niet te zien wie er aan de andere kant van het scherm zit. Dat gaat in tegen alles dat je als hedendaags daten zou omschrijven.

Toch begrijpt hij dat RTL teruggrijpt op dit ouderwetse format. “Voor spelshows zijn er nu eenmaal niet zoveel gouden formats. Je kunt wel blijven zoeken naar baanbrekende formats, maar voor zenderbazen is bewezen succes natuurlijk heel verleidelijk. En datingprogramma’s doen het eigenlijk altijd goed.

Gordon laat weten dat hij juist geniet van het ouderwetse karakter: “Op Goed Geluk is een soort The Voice voor de liefde: eerst de stem, daarna pas het uiterlijk. Je zou het ouderwets kunnen noemen, maar ik vond het juist leuk.”

Het Telegraaf-artikel ‘Nostalgische golf in tv-land’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen