Ewout dacht te makkelijk over begeleiding realitysterren

Geplaatst op Wed 17 Jan 2018 om 14:33

‘Je weet wat je te wachten staat als je op tv komt’, was lange tijd het excuus van tv-makers om gewone mensen voor schut te zetten op een massamedium. Nu die tv-aandacht vrijdag mogelijk bijna het leven heeft gekost van realityster Samantha ‘Barbie’ de Jong krabben televisiemakers zich achter hun oren over die gedachte. Begeleiding lijkt toch behoorlijk essentieel voor mensen die te maken krijgen met televisieroem. En dat beseft nu ook tv-producent Ewout Genemans van No Pictures Please zich.

Ewout Genemans, hofleverancier van programma’s waarin excentrieke mensen emotioneel worden uitgebuit ten behoeve van leuke televisie, heeft lange tijd het belang van professionele begeleiding voor realitysterren onderschat, vertelt hij vandaag in het AD.

De baas van No Pictures Please zegt op dit vlak nog steeds veel te leren. “Want goede begeleiding is, zeer terecht, steeds belangrijker geworden. Ik dacht er in het verleden wel eens te makkelijk over.

Met zijn productiebedrijf maakte hij programma’s over ‘gewone’ Nederlanders die willen doorbreken met zelfgemaakte pornofilms en over volwassenen die nog steeds maagd zijn. Maar: “Zelfs bij Van Luizenleven Naar Luiers (EO) kregen deelnemers bagger over zich heen. En dat programma ging, heel onschuldig, over aanstaande vaders.

Begeleiding is dus eigenlijk bij elk programma nodig, aldus de producent. En daarvoor hanteert hij nu als producent een bepaald protocol. Hij laat niet zomaar iedereen toe in een programma.

Realityseries volgen vaak mensen die wat excentrieker in het leven staan dan anderen. Dan moet je als producent en zender jezelf de vraag stellen: willen we deze mensen wel op tv brengen?

Het AD-artikel Na de roem komt de realiteit kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
23 Reacties op “Ewout dacht te makkelijk over begeleiding realitysterren”


 1. Remi

  … Als je het nou toch hebt over een producent van uitslúitend pulp-televisie…

  ‘Ewout Genemans, hofleverancier van programma’s waarin excentrieke mensen emotioneel worden uitgebuit ten behoeve van leuke televisie …’

  … Kan deze jongeman nou eindelijk gewoon eens een baan gaan zoeken ?
  … Met die gestresste coke-oogjes van ‘m ?

 2. Janna

  In ieder geval eerlijk dus wel respect voor.

 3. Mediaprak

  Ewoud Genemans denkt serieus na of hier een format/tv programma in zit. Werktitel “Van Fame tot Down The Drane”. Maar er zijn meer kapers op de kust. Ook Peter vd Vorst wil zijn ‘kennis’ met maatschappelijke ramp/rand gevallen gebruiken om met deze ‘nieuwe doelgroep’ (gevallen tv sterren) aan de gang te gaan. Frank Masmeijer wordt genoemd als evt presentator.

 4. .

  Beseft zich…

  :(

 5. Bronna

  Vorst media heeft net programma af moeten zeggen dor schandaal dus denk niet dat ze dat durven

 6. Frans

  Petertje van de Vorst is de grootste loser van Rtl , want moet zo,n sukkel mensen helpen…vlgs mij zijn daar beroepsgroepen voor… zeg gewoon eerlijk dat je alles voor de kijkcijfers doet…

 7. Bronna

  Peter vd Vorst zou ze excuses aan moeten bieden voor wat kandidate door hebben gemaakt. Maar die hoor je niet

 8. Frans

  zou Ewout nog wel rustig slapen… ik weet niet of hij kinderen heeft , maar die zullen wel trots zijn op vader… het grootste creatieve talent wat ooit in nederland geboren is…

 9. Loes

  Zijn eigen dochters zullen niet snel meedoen denk ik. Sommige programmas waren wel leuk. Maar in ieder geval eerlijk. Nu peter vd vorst nog inderdaad.

 10. Rodrigo

  en vergeet mevrouwtje Froger en Groothuizen niet

 11. Flits Bom

  Snuifmans wordt ook een keer wakker.

 12. Mike

  Als er een engerd is, is het die Ewout wel. Doorgesnoven nitwit die grossiert in in scène gezette reality’s en de manipulatie van zwakzinnige mensen. Zijn programma’s zijn zo kwalijk.

 13. tja

  Ik heb altijd genoten van zijn programma’s En hij is zelf ook nog eens een leuke vent..

 14. Jelle

  Vond ewous in de gevangenis echt super vooral die kudkop van em als hij weer eens in een heul gevaarlijke gevangenis was

 15. Av nouk Smullers

  Ewout is dol op jongens onder de 18

 16. Naud losser

  Ja en als het hem uitkomt van 81. Laat zich doen door Joling al jaren.

 17. Petra

  Ik leerde deze week in nieuwsuur dat veel reacties onder berichten gegenereerde berichten zijn. Bovenstaande opmerkingen zijn dus allemaal nep.

 18. Naud losser

  Haha. Net als t haar van gerard

 19. insider

  ach het was zo lang stil rond om deze meester ensceneerder.

 20. Bart

  @Petra Helaas is dat niet het geval. Waar het over hebt zijn zogenaamde trol accounts op social media.

 21. Noëlla

  Ewout is denk ik één van de ergste. De programma’s; From Russia With Love & Ik heb het nog nooit gedaan komen van hem. Die mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden.

 22. Peanut

  Deze site zit vol met trollen. Ik ben soms zo benieuwd soms naar welke sneue types er achter sommige reacties zitten. Maar dan denk ik weer: ach… laat ze maar, het is waarschijnlijk het enige waar ze even het gevoel door krijgen mee te tellen.

 23. BRAAK

  Ewout is gewoon een eng mannetje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.