Ewout dacht te makkelijk over begeleiding realitysterren

‘Je weet wat je te wachten staat als je op tv komt’, was lange tijd het excuus van tv-makers om gewone mensen voor schut te zetten op een massamedium. Nu die tv-aandacht vrijdag mogelijk bijna het leven heeft gekost van realityster Samantha ‘Barbie’ de Jong krabben televisiemakers zich achter hun oren over die gedachte. Begeleiding lijkt toch behoorlijk essentieel voor mensen die te maken krijgen met televisieroem. En dat beseft nu ook tv-producent Ewout Genemans van No Pictures Please zich.

Ewout Genemans, hofleverancier van programma’s waarin excentrieke mensen emotioneel worden uitgebuit ten behoeve van leuke televisie, heeft lange tijd het belang van professionele begeleiding voor realitysterren onderschat, vertelt hij vandaag in het AD.

De baas van No Pictures Please zegt op dit vlak nog steeds veel te leren. “Want goede begeleiding is, zeer terecht, steeds belangrijker geworden. Ik dacht er in het verleden wel eens te makkelijk over.

Met zijn productiebedrijf maakte hij programma’s over ‘gewone’ Nederlanders die willen doorbreken met zelfgemaakte pornofilms en over volwassenen die nog steeds maagd zijn. Maar: “Zelfs bij Van Luizenleven Naar Luiers (EO) kregen deelnemers bagger over zich heen. En dat programma ging, heel onschuldig, over aanstaande vaders.

Begeleiding is dus eigenlijk bij elk programma nodig, aldus de producent. En daarvoor hanteert hij nu als producent een bepaald protocol. Hij laat niet zomaar iedereen toe in een programma.

Realityseries volgen vaak mensen die wat excentrieker in het leven staan dan anderen. Dan moet je als producent en zender jezelf de vraag stellen: willen we deze mensen wel op tv brengen?

Het AD-artikel Na de roem komt de realiteit kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen