Peter van der Vorst ziet veel ‘oudjes’ bij RTL en SBS

Peter van der Vorst heeft het idee dat het heel goed gaat met de emancipatie van oudere mensen op televisie. Dat laat hij weten in zijn column in Televizier. Een paar jaar geleden, met name na de ontslaggolf bij Hart van Nederland, werd er flink geklaagd over de verjonging op televisie, maar dat is inmiddels niet meer nodig, zegt Van der Vorst. “Veel van onze meest geliefde en succesvolle presentatoren hebben allang recht op AOW of zijn er over een paar jaar aan toe.”

Als voorbeeld noemt hij André van Duin (70). “Met Heel Holland bakt en Het geheime dagboek van Hendrik Groen scoort hij de pannen van het dak. En onlangs maakte Erica Terpstra (74) haar rentree met haar reisprogramma waarmee ze bijna een miljoen kijkers trok.”

Toch is het niet alleen Omroep MAX waar veel oude presentatoren zijn, aldus Van der Vorst. Hij wijst bijvoorbeeld op NPO-sterren Ivo Niehe (71) en Paul Witteman (71) en het De Slimste Mens-duo Philip Freriks (73) en Maarten van Rossem (74).

Bij RTL 4 hebben we Robert ten Brink (62), Jan de Hoop (62) en Loretta Schrijver (61) die tot de meest geliefde gezichten van de zender behoren. En op SBS 6 is meester Frank Visser (66) nog altijd een enorm kijkcijferkanon.

Dus niet alleen de kijker vergrijst, ook degenen die de kijker bedienen worden steeds ouder. Daarmee vormt tv steeds meer een afspiegeling van het ‘echte leven’, waarin mensen ook steeds langer doorwerken. Soms omdat ze moeten, maar vaak ook omdat ze dat zelf wíllen. Fijn dat dit bij tv tegenwoordig ook kan en mag.

Van der Vorst zelf is nu 46. “Toch geruststellend om te weten dat ik dus nog járen meekan.”

Foto: RTL en SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen