Peter van der Vorst ziet veel ‘oudjes’ bij RTL en SBS

Geplaatst op zo 28 jan 2018 om 11:41

Peter van der Vorst heeft het idee dat het heel goed gaat met de emancipatie van oudere mensen op televisie. Dat laat hij weten in zijn column in Televizier. Een paar jaar geleden, met name na de ontslaggolf bij Hart van Nederland, werd er flink geklaagd over de verjonging op televisie, maar dat is inmiddels niet meer nodig, zegt Van der Vorst. “Veel van onze meest geliefde en succesvolle presentatoren hebben allang recht op AOW of zijn er over een paar jaar aan toe.”

Als voorbeeld noemt hij André van Duin (70). “Met Heel Holland bakt en Het geheime dagboek van Hendrik Groen scoort hij de pannen van het dak. En onlangs maakte Erica Terpstra (74) haar rentree met haar reisprogramma waarmee ze bijna een miljoen kijkers trok.”

Toch is het niet alleen Omroep MAX waar veel oude presentatoren zijn, aldus Van der Vorst. Hij wijst bijvoorbeeld op NPO-sterren Ivo Niehe (71) en Paul Witteman (71) en het De Slimste Mens-duo Philip Freriks (73) en Maarten van Rossem (74).

Bij RTL 4 hebben we Robert ten Brink (62), Jan de Hoop (62) en Loretta Schrijver (61) die tot de meest geliefde gezichten van de zender behoren. En op SBS 6 is meester Frank Visser (66) nog altijd een enorm kijkcijferkanon.

Dus niet alleen de kijker vergrijst, ook degenen die de kijker bedienen worden steeds ouder. Daarmee vormt tv steeds meer een afspiegeling van het ‘echte leven’, waarin mensen ook steeds langer doorwerken. Soms omdat ze moeten, maar vaak ook omdat ze dat zelf wíllen. Fijn dat dit bij tv tegenwoordig ook kan en mag.

Van der Vorst zelf is nu 46. “Toch geruststellend om te weten dat ik dus nog járen meekan.”

Foto: RTL en SBS
21 Reacties op “Peter van der Vorst ziet veel ‘oudjes’ bij RTL en SBS”


 1. Wijskijker

  En over 15 jaar zijn bovengenoemde namen allemaal seniel of dood.
  Net als de kijkers.
  En wat dan te doen met de omroepen?

 2. Zondag

  Vandaar dat de kijkcijfers instorten want de doelgroep is veel jonger en die zitten niet te wachten op de opa’s en oma’s bij RTL en SBS.

  Iets wat krom is kan je niet recht l ullen meneer van der vorst.

 3. Danny

  Moet je voorstellen,,de komende 20 jaar zitten we opgescheept met Petertje.
  Dan is ie 66. En wij ook ouder. Maar echt van dit gedrochtt zit je gewoon de helft van je leven mee opgescheept.

 4. Vrede

  Wijskijker weer met zijn beperkte brein.

 5. Bep

  Van sommigen zou je willen dat ze vervangen worden, die hele RTL4 kliek bijvoorbeeld..

 6. opa

  net op rtl 7,
  harry mens [niks mis mee]
  maar hij word toch wel oud,
  onzeker,
  weet t ff minder,
  taalgebruik van jongeren is toch anders,

  en keyl ,groenteman, ivo nieh ,erica ,hans van wilgenburg,
  die wil je toch niet meer zien op tv,
  [al vinden ze zichzelf GEWELDIG ]
  ze hebben een goed pensioen, dus….wegwezen,
  geef de jongeren een kans,

 7. Piet

  Peter van der Vorst ziet veel ‘oudjes’ bij RTL en SBS, klopt Peter kijk maar eens in de spiegel, je bent zelf ook oud en doet nog best aardig mee.

 8. Oma Dita

  Ja jongelui, de oudjes doen het nog prima! Daar zou ik als oudere jongere toch blij mee moeten zijn!? Dus niet! Want wat je ziet is dat de meest gehaaiden en geharden overblijven. Die kunnen/willen hun territorium niet meer afstaan en staan allemaal hun eigen finale te verpesten. André van Duin is daarop de enige uitzondering maar dat komt omdat hij een hele nieuwe weg is ingeslagen en professioneel genoeg is om ook daar een succes van te maken. De rest blijft zijn/haar zelfde trucje herhalen. Op een gegeven moment wordt dat zielig. Dan moet je stoppen en je plek afstaan aan de volgende generatie. Je hoeft niet wég, maar blijf achter de schermen, zodat de jongeren kunnen bouwen op jouw kennis en kunde. Dat is veel beter.
  Nou mijn kleinkinderen komen zo, dus ik moet weer verder. Iedereen nog een hele fijne zondag.

 9. Marc

  vd Vorst reist binnenkort af naar Syrië, vandaar zijn baard.

 10. Anna

  Van de vorst vind ik echt van de naarste presentatoren van Nederland. Oh wat vind hij zichzelf grappig, maar oh als je iets over hem zegt of zijn geaardheid dan gaat die weer even huilie huilie doen. Hele vervelende man

 11. Wouter

  Ligt er misschien ook aan dat oudere doelgroepen naar de bekende dus ook oudere gezichten wil blijven kijken. Wat ook niet meehelpt is dat de productietokos en zenders jongeren laten presenteren die er vooral “goed” uit zien maar totaal geen inhoud of echt beetje interlect hebben. Jong moet grappig, luchtig en mooi zijn, vooral geen goede vragen stellen of iets van kennis hebben.

 12. Er ist wieder da

  Margeet Spijker moest zeker ook weg omdat ze een baard had?
  Ga toch weg betwetertje Petertje..

 13. west

  `over 20 jaar bestaan er geen com zenders meer dan is 90% van de bevolking boven de 60 LINDA BIJNA 80 ROBERT 82 EN ALLE STERREN VAN NU 60 tot 90

  geen adverteerder wil dan nog adverteren alleen Tena lady en sccootmobielen
  en rollator bedrijven

 14. dr phil

  oke peter dus ook jij oprotten en snel liever vandaag dan morgen

 15. Zondag

  Jan de Hoop (62) heeft een dienstverband voor onbepaalde tijd anders was hij al eerder de laan uitgestuurd.

 16. Joop Knoop

  @opa
  de jongeren krijgen genoeg kans, maar kennelijk slaat het niet aan, of die jongeren kijken helemaal niet naar deze zender(s)

  @Zondag
  dus voor snotneuzen is iedereen opa en/of oma?
  niet meer in je broekplassen hoor ….

 17. west

  @ zondag, inderdaad wat zal er gebeuren als Linda en Robert,niet meer te zien zullen zijn op RTL 4 over pakweg 15 jaar , wordt WENDA dan de nieuwe tv koningin
  ben bang dat RTL dan ook niet meer bestaat ! wordt dan hoog tijd voor nieuwe gezichten !

 18. Theo

  Hahahahaha, ze hebben bij SBS6 nu zo’n zielig spelletje tijdens de reclames, waarbij je als kijker goed moet opletten op de reclames die voorbij komen. Er komt aan het einde een vraag waar je een bedragje mee kunt winnen. Futiele poging om kijkers te trekken.

 19. Annoniemus

  De tand des tijds knaagt al behoorlijk aan Petertje zelf ook , en die haatbaard knapt hij ook niet van op !

 20. Yankee

  Peter ruikt onraad en gaat de oudjes een pluim geven,misselijke man.

 21. Japie

  Die v.d. Vorst is bezig een heel enge vent te worden.
  Weet het meestal beter en vaak met de armen over elkaar bij Boulevard,
  alsof hij de directeur zelf is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.