Marieke Elsinga: ‘Nederland is lief voor mij’

Marieke Elsinga heeft het gevoel dat ze wordt omarmd door de Nederlandse tv-kijker. Dat laat ze blijken in gesprek met de Televizier. Elke keer weer voelt Elsinga trots als ze naar de Televizier Talent Award kijkt. “Ik heb een soort venster tussen mijn woon- en slaap- kamer en daar staat hij op. Ik kan hem letterlijk vanuit elke hoek in huis zien, zelfs als ik op het toilet zit. Dat komt ook omdat ik nogal klein behuisd ben. Maar hij staat prachtig te shinen. Ik ben er hartstikke blij mee.”

Ze vindt het ‘een ontzettend leuke waardering’. “Vooral omdat die van het publiek komt. Ik vind sowieso dat de Nederlandse kijker heel lief voor mij is. Ik denk dat best veel mensen aan mij moesten wennen toen ik Luuk Ikink opvolgde in RTL Late night. Volgens mij lukte dat vrij snel, want ik kreeg veel positieve reacties. Dat gevoel is met deze prijs bevestigd.”

Elsinga ziet de award als een aanmoedigingsprijs. “Een teken dat ik me nu moet gaan bewijzen. Het is niet zo dat ik denk: de prijs is binnen, dus ik kan lekker achterover leunen. Nu moet ik laten zien dat ik hem echt heb verdiend.

Sinds dit seizoen is Elsinga een Boulevard-gezicht. “Ik hoop dat ik nog lang mooie programma’s mag maken en dat ik daarin mag groeien. Want laten we wel wezen, dat moet wel. Ik sta hopelijk aan het begin van een lange carrière. Ik moet nog 36 keer onderuit gaan om nog beter te worden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen