Patrick Kicken blijft bij kritiek op Michiel Veenstra

Geplaatst op wo 17 jan 2018 om 9:25

Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, blijft bij de pittige kritiek die hij heeft geuit op 3FM-dj Michiel Veenstra. Dat laat hij weten op RadioFreak.nl. Kicken uitte zich niet mild bij Spreekbuis: “Wat doet een 41-jarige Michiel Veenstra nog op een jongerenzender? Waarom deze uren niet laten doen door iemand die de taal van jongeren spreekt en niet met een grijs baardje gekke bekken zit trekken op Instagram, als een oom op een verjaardag waar niemand om moet lachen.

Op de vraag of hij zo’n aanval op de persoon geen zwaktebod vindt, antwoordt Kicken bij RadioFreak: “Het is maar een mening, geen mortieraanval. Eerder een plaagstootje. En het gaat nou niet bepaald rooskleurig met 3FM, dus als een journalist een vraag stelt geef ik eerlijk antwoord, als ex-3FM’er. Bovendien schrijf ik ook stukjes waarin ik jocks als Van Inkel en Giel, een show als Somertijd, of een station als FunX, complimenteer.

Als Veenstra te oud is voor 3FM, zou je ook kunnen zeggen dat Edwin Evers te oud is voor 538 of Stefan Stasse voor Radio 2. “Michiel maakt de fout ook met beeld lollig te willen doen. Hij ziet zichzelf waarschijnlijk als tijdloze multimediapersoonlijkheid. Dat werkt tegen hem, want jongeren zien hem niet zo en de oudere luisteraar interesseert het niet. Edwin en Stefan weten wel waar hun kracht ligt: op de radio.

Gaan we Kicken eigenlijk nog horen op de landelijke radio? “Ik zie me ooit nog wel iets doen zonder muziek, een interviewshow bij BNR ofzo.

Het hele interview met Patrick Kicken kunt u lezen op RadioFreak.nl.

Foto: SBS
13 Reacties op “Patrick Kicken blijft bij kritiek op Michiel Veenstra”


 1. Cindy

  Staverman ook 50 plusser, dus waar hebben we hey over. Ik vind eigenlijk, zolang het aangenaam klinkt speelt leeftijd geen rol. De gemiddelde luisteraar heeft helemaal niets meer met een dj. Om het even wie er zit. Bij een show als dat van Evers ligt dat anders. Veenstra is nietszeggend, eenheidsworst. Als je daar jochie van 22 neerzet gaat je marktaandeel niet perse omhoog.

 2. Loop

  Waar blijft de nieuwe profielfoto van Kicken?

 3. J

  Kicken als interviewer. Bij BNR. Laat me niet lachen.

  Hij ziet zich waarschijnlijk als multitalent met inhoud . Dat werkt tegen hem want de luisteraars zien dat totaal niet zo.

 4. Jelle

  Het is de pijnlijke waarheid. Ik ken ook maar weinig mensen die zeggen: ‘hè leuk, Veenstra’. De enige reden dat hij nog bij 3FM zit is volgens mij dat radio 2 hem niet wil hebben, wegens gebrek aan vacatures.

 5. ron

  Patrick Kicken, jammer de je alleen een grote mond hebt en geen luisterraars

 6. peter

  Patrick Kicken noemt zich zelf een radiodeejay, maar volgens mijn is dat zeker niet. Hij is een man die toevallig achter een draaitafel zit.

 7. Ray

  Opmerking over Evers en Stasse slaat nergens op; die werken niet voor een zender die primair op jongeren gericht is.

 8. Ron

  Hij heeft wel gelijk. Michiel houdt van muziek, dat staat buiten kijf. Maar hoor hem liever op een zender waar het nog echt om de muziek gaat. Radio 2 b.v. 3 FM is hij ontgroeid.

 9. kees

  Patrick Kicken 26 juni 1974, Michiel Veenstra 6 maart 1976

  is deze oude man (Patrick Kicken) boos omdat hij niet meer te horen is op de radio?

 10. Me

  Ray
  Wed 17 Jan 2018 om 11:04
  Evers werkt voor een zender 538 die als doelgroep 8-12 jarigen heeft.
  Dus Evers met zijn 62 jaar is echt veel te oud voor deze zender.
  Hij doet het alleen nog voor de centen en heeft totaal geen binding met 538.
  Stasse moet inderdaad naar Radio 5 en op zijn plaats moet iemand van net in de 40 komen

 11. anonymous

  @Cindy; ook Gijs Staverman klinkt niet aangenaam meer.
  Radio moet verjongen.

 12. Bart

  @12:37 Staverman doet het prima op Radio 2
  @Cindy Die vergelijking slaat nergens op aangezien Gijs Staverman bij Radio 2 zit en niet bij een jongeren zender. Heb je het stuk wel gelezen?

 13. Joep uit Tilburg

  Wie is Patrick Kikker en op welke zender is hij te horen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.