Frans Bauer: ‘Weekblad Story staat voor kwaliteit’

Frans Bauer is er achter gekomen dat weekblad Story serieuze journalistiek bedrijft en staat voor kwaliteit. Dat laat hij weten in een persbericht van uitgeverij Sanoma. Bauer heeft afgelopen week het stokje overgenomen van hoofdredacteur Guido den Aantrekker en ‘zijn’ Story ligt vanaf vandaag in de winkels. “Op de redactie stroomden de nieuwtjes binnen. Ik dacht na het lezen van een briljant gerucht: dit ga ik plaatsen, dit is hot news. Maar zo werkte dat niet“, legt de volkszanger uit.

De volkszanger mocht niet zomaar alles in het blad zetten. “Story wil alles checken, checken en nog eens checken. Wat zo makkelijk leek, is in de praktijk zweten en afzien. Na een dagje redactie realiseerde ik me dat ik het heb onderschat. Story staat voor kwaliteit – daar ben ik nu wel achter.”

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker vindt het leuk dat Bauer het even van hem overnam: “Story zonder Frans Bauer is als zijn heerlijke hit Heb je even voor mij zonder polonaise. Onze lezers en lezeressen zijn dol op hem. Dat alleen al was een goede reden om Frans te vragen gasthoofdredacteur te worden. Daarnaast wist ik uit eigen ervaring dat hij altijd overloopt van creatieve ideeën. En dat zie je terug in deze Story-editie. Ik kon ‘baas Bauer’ op de redactievergadering amper bijbenen.”

Het eerste nummer van ‘zijn’ Story werd aan Frans Bauer overhandigd in het distributiecentrum in Gilze, waar de eerste exemplaren uit de drukkerij werden aangeleverd.

In de Bauer-editie van de Story staat onder meer een interview met de vier zoons van Bauer. De Story heeft een bereik van 815.000 lezers, en staat in de top tien van publieksbladen met het grootste bereik.

Foto: Edwin Smulders, Sanoma Persbericht

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen