Ook BLVD leeft mee met Yolanthe in islamitisch Qatar

De verhuizing van RTL 4-ster Yolanthe Sneijder-Cabau naar het islamitische land Qatar leidt niet alleen tot bezorgdheid bij Shownieuws, maar ook bij RTL Boulevard. Dat was zondagavond te zien in de uitzending op RTL 4. Net als Evert Santegoeds van Shownieuws vreest ook Olcay Gulsen van Boulevard dat Yolanthe het nog zwaar gaat krijgen in zo’n zeer strenge moslimcultuur. “Haar toekomst wordt heel anders“, zegt de baas van het bekende modemerk SuperTrash.

Yolanthe zal zich in Qatar heel anders moeten gedragen, aldus Olcay. “We zijn van Yolanthe gewend dat waar ze ook naar toe gaat ze een bekende persoonlijkheid wordt: in Italië was haar ster bijna net zo groot als die van Wesley en in Turkije was ze dé grote ster. Ze kon daar echt niet normaal over straat. Dat vind ik heel knap aan Yolanthe: ze leert heel snel haar talen en ze is zó’n multitalent. Maar ja: wat zijn de mogelijkheden in een zwaar islamitisch land?

Die mogelijkheden zijn miniem, aldus Olcay. “Ik ben er één keer geweest en zij waren geen fan van mij en ik ook niet van het land, moet ik heel eerlijk zeggen. Ik moest gewoon een man meenemen en die moest namens mij het woord doen tegen de sjeik, omdat de sjeik niet direct met mij wilde communiceren. Ik vind dat heel heftig.”

In de islamitische cultuur van Qatar zijn vrouwen ondergeschikt, benadrukt ze. “Het is echt een land waar een zware ongelijkheid is. Ze zal zich moeten aanpassen, ook in de manier waarop ze zich kleedt. Ze is natuurlijk altijd heel sexy en bloot gekleed. Dat kan daar echt niet. Je mag er geen blote benen zien.”

Lees ook: Evert leeft mee met Yolanthe: ‘Qatar streng islamitisch’ (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen