Boosheid om ‘racistisch’ grapje SBS 6-ster Viktor Brand

Niet iedereen kan lachen om een grapje dat Viktor Brand zondagavond in het SBS 6-programma ‘vtwonen’ maakte tegen een Aziatische kandidate. Dat blijkt uit reacties op sociale media. Brand kwam de mevrouw en haar partner verblijden met een woonmetamorfose. “Wat voor kleuren hou je van?“, vroeg hij. “Geen kleur“, antwoordde ze. Hij: “Geen kleur? Maar echt helemaal niks? Maar ik denk: jij wil graag in zo’n restaurant wonen, zo’n Chinees restaurant, met rode lampionnen.”

Daar zat de mevrouw, wier ouders geboren zijn in Hong Kong, echter niet op te wachten. “Nee, nee. Om een keer een afhaal-Chinees te halen, ja, maar niet in mijn eigen huis.”

Het fragment werd vervolgens gedeeld via Twitter (zie onderstaand), waarna mensen verontwaardigd reageerden. Vlak voor dit fragment kregen de kijkers echter te horen dat de mevrouw een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht in het Chinese restaurant van haar ouders, maar dat is niét op Twitter gezet.

Arzu Aslan, op Twitter bekend als ongeleid antiracisme-projectiel, vindt het een schande. “Dit gaat niet om dit programma maar om die racistische opmerking. Wtf Viktor Brand? Waarom zenden jullie dit uit SBS 6?

En ene Malini: “Ja, want alle Chinezen richten hun huis toch in zoals bij een afhaalrestaurant!?.. Viktor Brand, #fail.

Viktor Brand is momenteel op vakantie in Thailand.

Het fragment:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen