Patricia Paay spreekt zich uit tegen kapsalon

Patricia Paay heeft zich maandagavond in de talkshow 5 Uur Live uitgesproken tegen het calorierijke gerecht kapsalon. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Tijdens het programma van Daphne Bunskoek werd duidelijk dat Patricia Paay nog nooit van kapsalon had gehoord, maar toen ze de beelden zag was ze ook niet onder de indruk. “Wat is dit dan? Dat ken ik niet“, zei Paay in reactie op Bunskoek, die aangaf dat 2003 het jaar was waarin het gerecht werd uitgevonden.

Vervolgens liet Bunskoek een foto zien van een portie kapsalon. “Dat is toch een bakkie rotzooi, wat ik zie?“, vroeg Paay zich hardop af.

De tv-diva heeft daarmee wel een beetje gelijk. Een kapsalon is zeer calorierijk: een kleine portie bevat ongeveer 1200 kilocalorieën en de meest gangbare grote portie zelfs 1800. Om 1800 kilocalorieën te verbranden moet een volwassen man minstens twee uur intensief sporten.

Een kapsalon bestaat uit friet bedekt met shoarma of döner, met daarop een beetje gesmolten kaas en wat salade. Vaak wordt het gerecht geserveerd met knoflooksaus en sambal.

De dochter van Patricia Paay, Christina Curry, zat ook aan tafel. Zij weet wel wat kapsalon is en heeft dat ook wel eens gegeten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen