Media signaleren felle kritiek op zaterdagshows RTL

De nieuwe zaterdagavond van RTL 4 met De TV Kantine, Weet Ik Veel en Op Goed Geluk is dit weekend goed van start gegaan, maar volgens diverse media was er wel enorm veel kritiek van kijkers. Dat blijkt uit een rondgang op internet. Om te beginnen was er volgens televisieblad Televizier ‘online ontevredenheid’ over de seizoensopener van De TV Kantine. ‘Te laat, te flauw en te veel reclame’, luidt de kop. “Pas rond 20.10 uur werd het introductiefilmpje ingestart“, weet de redactie van Televizier.

De kijker begint niet goed als hij eerst door tien minuten reclame heen moet worstelen, aldus Televizier. En als er daarna nóg een lang reclameblok volgt, heeft de kijker het helemaal gehad. “Sommigen hadden er zelfs even pen en papier bij gepakt voor een rekensommetje.

Televizier heeft een hele reeks aan negatieve reacties op een rij gezet. “Nog even zo flauw als vorig seizoen. Ze denken zelf wel dat ze leuk zijn“, klinkt het.

Maar over Op Goed Geluk wordt nog veel meer negatiefs geschreven, waaronder door het AD, door de Libelle en door de Ditjes & Datjes. ‘Meer dan miljoen kijkers voor Op Goed Geluk, maar kijkers zijn hard op social media’, kopt het AD.

Het AD: “Op social media wordt de remake van Op Goed Geluk, flink door het slijk gehaald. Een greep uit de reacties: ‘Tenenkrommend slecht’, ‘Ik hou van Gordon, maar wat een slecht programma’ en ‘Zit Nederland hier echt op te wachten?’

Volgens de Libelle vermoedden veel kijkers dat één van de kandidaten een acteur was, gezien zijn vele optredens als kandidaat in andere tv-programma’s. “Verder leken veel antwoorden volgens oplettenden wel heel erg gescript. Het blijft tv, maar ze zouden toch graag iets meer oprechtheid bespeuren.”

De Ditjes & Datjes gooit daar bovenop: “Het is zoals dat gaat bij RTL: alles voor de kijkcijfers, kwaliteit is ondergeschikt. Nu afwachten of de show volgende week nog zoveel publiek scoort.”

Gordon zelf laat op Facebook weten erg enthousiast te zijn. “Ik ben enorm blij met het resultaat, lachen gieren en brullen met de kandidaten op zoek naar het geluk. Ik kan dit weer afvinken op mijn lijst van dingen die ik heel erg graag wilde doen. Ik hoop dat jullie weer gezellig gaan kijken met z’n allen! Ik wel in ieder geval!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen