Media signaleren felle kritiek op zaterdagshows RTL

Geplaatst op Mon 22 Jan 2018 om 9:00

De nieuwe zaterdagavond van RTL 4 met De TV Kantine, Weet Ik Veel en Op Goed Geluk is dit weekend goed van start gegaan, maar volgens diverse media was er wel enorm veel kritiek van kijkers. Dat blijkt uit een rondgang op internet. Om te beginnen was er volgens televisieblad Televizier ‘online ontevredenheid’ over de seizoensopener van De TV Kantine. ‘Te laat, te flauw en te veel reclame’, luidt de kop. “Pas rond 20.10 uur werd het introductiefilmpje ingestart“, weet de redactie van Televizier.

De kijker begint niet goed als hij eerst door tien minuten reclame heen moet worstelen, aldus Televizier. En als er daarna nóg een lang reclameblok volgt, heeft de kijker het helemaal gehad. “Sommigen hadden er zelfs even pen en papier bij gepakt voor een rekensommetje.

Televizier heeft een hele reeks aan negatieve reacties op een rij gezet. “Nog even zo flauw als vorig seizoen. Ze denken zelf wel dat ze leuk zijn“, klinkt het.

Maar over Op Goed Geluk wordt nog veel meer negatiefs geschreven, waaronder door het AD, door de Libelle en door de Ditjes & Datjes. ‘Meer dan miljoen kijkers voor Op Goed Geluk, maar kijkers zijn hard op social media’, kopt het AD.

Het AD: “Op social media wordt de remake van Op Goed Geluk, flink door het slijk gehaald. Een greep uit de reacties: ‘Tenenkrommend slecht’, ‘Ik hou van Gordon, maar wat een slecht programma’ en ‘Zit Nederland hier echt op te wachten?’

Volgens de Libelle vermoedden veel kijkers dat één van de kandidaten een acteur was, gezien zijn vele optredens als kandidaat in andere tv-programma’s. “Verder leken veel antwoorden volgens oplettenden wel heel erg gescript. Het blijft tv, maar ze zouden toch graag iets meer oprechtheid bespeuren.”

De Ditjes & Datjes gooit daar bovenop: “Het is zoals dat gaat bij RTL: alles voor de kijkcijfers, kwaliteit is ondergeschikt. Nu afwachten of de show volgende week nog zoveel publiek scoort.”

Gordon zelf laat op Facebook weten erg enthousiast te zijn. “Ik ben enorm blij met het resultaat, lachen gieren en brullen met de kandidaten op zoek naar het geluk. Ik kan dit weer afvinken op mijn lijst van dingen die ik heel erg graag wilde doen. Ik hoop dat jullie weer gezellig gaan kijken met z’n allen! Ik wel in ieder geval!

Foto: RTL
30 Reacties op “Media signaleren felle kritiek op zaterdagshows RTL”


 1. Anoniem

  Extreem boring wat dat handjevol internetters vindt.

 2. west

  Ze hebben schoon genoeg van RTL Ze schrijven het helemaal naar de radsmidee
  en gaat het biertje van Youp achterna!
  RTL moet gewoon kapot gemaakt worden de hetze is begonnen !
  Zal ook gevolgen hebben voor de advertentie markt! veel bedrijven willen niet meer op RTL adverteren als dat zo doorgaat !

 3. b

  Ophef op social media moet je vertalen als 1583 mensjes die denken dat het belangrijk is om je ongenoegen op het twitter riool te delen met gelijkgestemden. Tijd dat het overschatte social media eens op zijn waarde word getoetst . Het lijkt mij simpel , vind je het leuk kijk je er na en vind je het niet meer leuk kijk je niet en dat zien ze dan terug in de kijkcijfers. Heb je twitter niet voor nodig . Waar heb je twitter eigenlijk wel voor nodig. ?

 4. Olke

  Wat maken we die mensen die te pas en te onpas hun gal spuien belangrijk zeg! Lekkere journalistiek; we kijken naar Twitter en maken nieuws. Ongelooflijk

 5. Sjaan

  Vond de reclame veel leuker, daarna gauw naar netlix overgegaan. Kwam het toch nog goed op de zaterdagavond.

 6. west

  @B Dat zijn als je dat vertaald naar de metingen van SKO heel veel kijkers
  er zijn zeker miljoenen kijkers die er net zo over denken en de volgende keer heel veel van die kijkers niet meer kijken en daar zal RTL niet blij mee zijn
  RTLverliest gewoon bij veel kijkers hun geloofwaardigheid een reclame zender met af en toe een programmaatje er tussen door!

 7. Anoniem

  @west: Grote onzin natuurlijk. De meetgroep van SKO is een uitgekiende variatie van doelgroepen, gezinssamenstellingen en afkomsten. Het Twitter-riool is dat niet. Die vlieger gaat niet op.

 8. Kees

  @West jij hebt niks te doen he?
  Het is niks nieuws wat RTL doet het is al jaren zo en nu ineens signaleerd de “media” kritiek ? Hou toch op man. Doordeweeks begint GTST ook 20:10 uur mensen moeten niet zeuren

 9. valerie

  En zo dadelijk begint ook de kritiek op Moordvrouw met Wendy van Dijk, wat was dat slecht zeg. Amateur toneel is vaak van een hoger niveau.

 10. Grace321

  Het was 10x niks. Volgende keer kijkt niemand meer😄😅😄

 11. antipolitiekcorrect

  wie kijkt er nog TV ?
  zo vorige eeuws,
  [tv aan , ale voetjes op een bankje voor de tv ,en een zak vol pinda”s
  op tafel,en allemaal een glaasje SISI ]

 12. west

  @ KEES Het is mijn vrije dag en even lekker reageren op MC is gewoon even een leuke bezigheid, meer niet !
  en zeg nou zelf……. kijk jij nog met plezier naar een reclamezender met daar tussen door een programmaatje? ik niet dus ben blij dat we de NPO hebben !

 13. OMG

  Lange leve het opnemen en doorspoelen van al die reclame!

  Het bizarre is nog, we leven in 2018, de techniek bestaat om ook op tv relevante reclame te laten zien, maar nog steeds worden mannen overspoeld met Tena lady, tampons en Lactacid reclames.

 14. Stijn

  Beste seizoen van de eeuw!

 15. Andreas

  Als een programma mijn interesse niet heeft, kijk ik niet. Ik snap niet dat mensen naar iets kijken om er later over te kunnen klagen. Zonde van de tijd. Zaterdagavond heb ik naar Destination Eurovision op TV5 gekeken en zondag naar Dancing on Ice bij ITV. Zo hoop ik dat we allemaal naar TV kijken dat ons wel interesseert.

 16. Annoniemus

  RTL is net zo’n pulp zender geworden als SBS6 met al die clowns die daar te zien zijn .

 17. Otto Groeneveld

  Je bent toch wel triest als je kijkt naar die RTL ellende. Cookies van de bovenste plank.

 18. wer

  Die 3 negatieve mensen op internet waar dan een artikel van wordt gemaakt. Beetje triest. Zo kun je alles afkraken. Ben verder geen rtl fan ofzo maar dit is wel oneerlijk.

 19. Doe

  Zou fijn zijn als in de gidsen gewoon 20.10 – 20.40 word gemeld.

 20. eindregie

  Niemand is toch verplicht naar RTL te kijken ?

 21. TopofFlop

  Televizier is een clubblad van AVRO-TROS en Ditjes&Datjes een roddelblad van een supermarkt. Dan kun je dergelijke artikelen verwachten. Selectief een paar meningen citeren is geen journalistiek, maar wie verwacht dat ook van hen.

 22. kees

  Op Goed Geluk is de Gordon Show

 23. Ad

  Beste @kees
  Rare opmerking. Alsof Jinek, Pauw, Tan om de gasten zou gaan. Kom nou, niet te naïef.

 24. Japie

  Op goed geluk , de egotripper show van Gordon.
  Wat vond hij zichzelf toch leuk.
  En die vragen van de kandidaten…. altijd weer hetzelfde en zo gemaakt, niks spontaans aan.

 25. Mark

  Graag weer Angela de Jong bij DWDD of Jinek, om ongezouten mening over het weekend aanbof te geven. Of voor mijn part Albert Verlinde. Was altijd vaste prik op maandag. Nu krijgen we vanavond weer dom lachende jonkies die elkaar te kakken zetten en alle filmpjes en items weglachen.

 26. Wyatt

  Internet reacties serieus nemen…

  Je hebt alleen maar mensen die zuur zijn en een handje vol oudjes die weten hoe internet werkt die onder verschillende acounts blij doen over NPO en alles haten wat commercieel is.

 27. aammehoela

  We zullen de kijkcijfers wel afwachten, maar ik vrees dat de simpele RTL 4-kijker die niet van voetballen houdt gewoon weer naar deze onzin gaat kijken. Wellicht kijkt deze kijker zondagavond ook wel naar de curling-quiz, ook zo’n waardeloos iets.

 28. @ hierboven

  Als er iets simpel is, is het wel de Nederlandse voetbalcompetitie.
  Even simpel als al die domme RTL 4 shit.

 29. Bart

  Net even Op goed geluk geprobeerd. Na een kwartier uitgezet. Wat was dat slecht zeg. Veel geknip. Gordon die echt super irritant is. Heb het al eerder gezien bij hem en hij is niet op zijn best alleen in een studio programma. Heel jammer ook de kandidaten die overduidelijk van een castingbureau komen en de door de redactie voorgekauwde vragen en antwoorden. Kijkers zijn dit echt kots beu en het is ook helemaal niet nodig. Men moet echte en spontane televisie maken. Is dat nou zo moeilijk?

 30. geen stem

  Ieder voor zich moet weten wat hij kijkt maar ik wil wel het advies geven TV Cantine i begin er niet aan een programma van -nul tot gerlijwaarde

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.