RTL 4 toch weer met buitenlands drama op maandag

RTL 4 trok twee jaar geleden, in januari 2016, de stekker uit zijn toen al geruime tijd kwakkelende CSI-maandag. Het was toen precies twaalf jaar geleden dat de serie zijn kijkcijferpiek beleefde met maar liefst 1,8 miljoen kijkers. Na Zeesterren en combinaties als Back 2 School/Het Is Hier Geen Hotel en De Reis Van Je Leven/Het Perfecte Plaatje, heeft RTL 4 sinds vorig jaar met Helemaal Het Einde eindelijk weer een hit op maandag. Naast die titel is er straks óók weer buitenlands drama te zien op deze avond.

Waar Helemaal Het Einde prima cijfers neerzet om half negen, is het half-tienslot op maandag nog een beetje een zorgenkindje: Het Roer Om weet maar niet aan te slaan. Vanaf 29 januari gaat RTL 4 het op dit tijdstip proberen met The Good Doctor.

Hoewel buitenlands drama op tv-vlaggenschepen een beetje uit de gratie begint te raken door de opkomst van diensten als Netflix, heeft RTL 4 buitengewoon veel vertrouwen in The Good Doctor. “Het is in 2017 een wereldwijde hitserie gebleken.”

Kijkcijfers in andere landen ontploften, aldus de zender. “In de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Spanje werd geen serie beter bekeken op televisie dan The Good Doctor.

De serie draait om dr. Shaun Murphy (Freddy Highmore), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom, die het rustige plattelandsleven verruilt voor de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José. Hij blinkt niet uit in sociaal contact, maar wél met zijn buitengewone medische gaven.

The Good Doctor gaat op 29 januari om 20.30 uur in première bij RTL 4. Bij Videoland zijn vanaf dat moment direct negen afleveringen te bekijken. “Wekelijks volgt op beide kanalen een nieuwe aflevering.”

Videoland is de RTL-tegenhanger van VOD-gigant Netflix.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen