RTL 4 toch weer met buitenlands drama op maandag

Geplaatst op Mon 22 Jan 2018 om 9:30

RTL 4 trok twee jaar geleden, in januari 2016, de stekker uit zijn toen al geruime tijd kwakkelende CSI-maandag. Het was toen precies twaalf jaar geleden dat de serie zijn kijkcijferpiek beleefde met maar liefst 1,8 miljoen kijkers. Na Zeesterren en combinaties als Back 2 School/Het Is Hier Geen Hotel en De Reis Van Je Leven/Het Perfecte Plaatje, heeft RTL 4 sinds vorig jaar met Helemaal Het Einde eindelijk weer een hit op maandag. Naast die titel is er straks óók weer buitenlands drama te zien op deze avond.

Waar Helemaal Het Einde prima cijfers neerzet om half negen, is het half-tienslot op maandag nog een beetje een zorgenkindje: Het Roer Om weet maar niet aan te slaan. Vanaf 29 januari gaat RTL 4 het op dit tijdstip proberen met The Good Doctor.

Hoewel buitenlands drama op tv-vlaggenschepen een beetje uit de gratie begint te raken door de opkomst van diensten als Netflix, heeft RTL 4 buitengewoon veel vertrouwen in The Good Doctor. “Het is in 2017 een wereldwijde hitserie gebleken.”

Kijkcijfers in andere landen ontploften, aldus de zender. “In de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Spanje werd geen serie beter bekeken op televisie dan The Good Doctor.

De serie draait om dr. Shaun Murphy (Freddy Highmore), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom, die het rustige plattelandsleven verruilt voor de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José. Hij blinkt niet uit in sociaal contact, maar wél met zijn buitengewone medische gaven.

The Good Doctor gaat op 29 januari om 20.30 uur in première bij RTL 4. Bij Videoland zijn vanaf dat moment direct negen afleveringen te bekijken. “Wekelijks volgt op beide kanalen een nieuwe aflevering.”

Videoland is de RTL-tegenhanger van VOD-gigant Netflix.

Foto: RTL
11 Reacties op “RTL 4 toch weer met buitenlands drama op maandag”


 1. Sean

  Het “Zuid-Korea” in die opsomming van internationale kijkcijferhits vertrouw ik toch even niet helemaal. Wordt de Amerikaanse versie daar wel uitgezonden, en baseren ze zich niet op de kijkcijfers van de originele serie die uit Zuid-Korea komt?

 2. Sonja Kaal

  @Sean

  Die hele alinea is dubieus.

 3. Andreas

  De Amerikaanse serie “The Good Doctor” scoort juist helemaal niet zo goed. RTL heeft gewoon nog maar weinig keuze in het Amerikaanse aanbod van drama. Dan moet je het doen met iets wat gewoon wat minder scoort. En in Nederland gaan ze zeker onder het miljoen blijven met deze serie.

 4. linke

  Ik begrijp hier niets van. Als het echt een leuke serie is, gaat niemand deze meer via RTL volgen. Steeds een week wachten, 5 reclameblokken. Ook Soof neem ik eerst op en dan spoel ik de reclame blokken lekker door.

 5. Ikke

  Ik begrijp niet waarom dan niet CMC op maandagavond ipv laat op zondag, zo wordt deze serie de nek omgedraaid en klopt de programnering op de zondag ook niet met drie totaal verschillende serie’s. Maar goed de mind van Erland is toch al heel vreemd:((

 6. Ralph

  @Ikke: Precies, heel apart 3 series na elkaar. Plaats er dan ‘één op die maandag.

 7. Rick

  @Andres: The Good Doctor heeft de hoogste kijkcijfers van alle nieuwe series in Amerika dit afgelopen jaar dus weet niet waar jij je “feiten” vandaan haalt. Het scoorde 11.22 miljoen kijkers in the overnight ratings en bijna 20 miljoen incl DVR ratings.

  Het is een groot succes en een prachtige eerste aflevering.

 8. Mark

  F. L. O. P. (onder 400.000)

 9. J

  Opdienen of Afserveren, wat eerst op maandag 21:30 zou komen, komt nu vanaf woensdag 7 maart 21:30 – http://www2.adverterenbijrtl.nl/programmering-marktindex/highlights/rtl-4/februari?currentSlide=opdienen-of-afserveren

 10. Bramel

  Paniekvoetbal nu ook al bij RTL?

 11. Mike

  @Andreas, The Good Doctor scoort prima in de VS. Aflevering 12 was vorige week de grote winnaar van de avond. De kijkcijfers zijn nog nooit onder 9 miljoen gekomen… De serie heeft eeft een audience score van 88% op Rotten Tomatoes en een 8,5 op IMDb

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.