Gerard Joling: ‘De Luizenmoeder? Wat is dat?’

Het lijkt wel of Gerard Joling de afgelopen drie weken onder een zonnebank heeft geleefd. De entertainer heeft helemaal níets meegekregen van de tv-sensatie De Luizenmoeder. Dat bekende hij dinsdagavond in DWDD. Joling zat aan tafel om te praten over het Songfestival, maar had bedongen dat hij ook wat mocht zeggen over zijn nieuwe carnavalsliedje. Vóór de uitzending werd hij gewezen op André van Duins carnavalversie van het Luizenmoeder-liedje Hallo Allemaal.

De zanger kende De Luizenmoeder niet, laat staan de carnavalsversie van het Luizenmoeder-liedje dat Van Duin vorige week ten gehore bracht in DWDD. “Ik ben net zo geschrokken hier dat ik net even in het publiek zat. Iemand zei: ‘Dat ken je toch wel?’ Ik zeg: ‘Joh, ik ken dat niet.‘”

Vervolgens kreeg hij de beelden van De Luizenmoeder en van Van Duins optreden te zien. “Ik heb toen een stukje gezien, ook van André van Duin, ik weet nu waar het om gaat: die vrouw die voor de klas staat. Ik vind het een wanstaltig nummer, dus het zal wel weer een grote hit worden.”

Van Duin laat hiermee wel een kans liggen, denkt Joling. “Ik heb gehoord dat André het niet uitbrengt, maar als hij het had gedaan, denk ik wel dat het nu dé carnavalshit zou worden.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Er hebben al mensen genoeg van dit nummer, want het wordt waar dan ook – niet alleen op lagere scholen, maar ook gewoon bij bedrijven en bij ons op de redactie – gezongen.”

Joling onthulde ook nog dat hij eigenlijk dit jaar wilde meedoen aan het Songfestival. “Ik had een liedje ingezonden, die ik zelf had meegeschreven. Toen had ik Daniël Dekker van de organisatie opgebeld en ik zei: ‘Joh, het lijkt me hartstikke leuk, maar ik weet dat ik te oud ben, maar waarom zou ik het niet doen? Het is dertig jaar geleden, het lijkt me enig en het is een fantastisch mooi nummer.’

Toen zei hij: ‘Je hebt nog vijf of zes weken.’ Toen hoorde ik een week later ineens dat Waylon meedeed. Dat vind ik zelf ook een fantastische keuze, maar het was wel een beetje gek.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen